Συναντήσεις του ΓΓ της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Παιδείας για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υπογραφή των εκπαιδευτικών αδειών και στην καταβολή αποδοχών αδειών ανατροφής τέκνου


Ο Γ.Γ. της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος, μετά από συνεδρίαση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, μετέβη σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας για σειρά συναντήσεων, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τη σημαντική καθυστέρηση που έχει σημειωθεί με την υπογραφή της Υ.Α. για τη χορήγηση-ανανέωση των εκπαιδευτικών αδειών και για την καταβολή των αποδοχών για άδειες ανατροφής τέκνου που ήδη έχουν εκδοθεί.

Ασφαλώς είναι πολύ κρίσιμο το ζήτημα των αδειών ανατροφής τέκνου. Συνάδελφοι (περίπου 20 στον αριθμό), αν και έχουν λάβει την εννεάμηνη άδεια, δεν έχουν πάρει ακόμη μισθούς, λόγω των (αναιτιολόγητων στη συντριπτική τους πλειονότητα) κωλυμάτων που προβάλουν οι οικονομικές υπηρεσίες και που θίγουν το ιερό κεκτημένο (με ευρωπαϊκές και εγχώριες συνθήκες) της προστασίας της μητρότητας. Μεγάλα προβλήματα, επίσης, έχει δημιουργήσει σε πολλά ιδιωτικά σχολεία η αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τις εκπαιδευτικές άδειες, καθώς οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν γνωρίζουν με ποιο προσωπικό θα πορευτούν την επόμενη σχολική χρονιά και ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά.

Σε θετικό και συνεργατικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κ. Ε. Κεφαλή, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού, η οποία τόνισε ότι ο φάκελος των εκπαιδευτικών αδειών είναι στο γραφείο της Υπουργού προς υπογραφήν και ότι άμεσα θα υπάρξει αντιμετώπιση των θεμάτων και ενημέρωση της Ομοσπονδίας. Αντιθέτως, τυπικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση που προηγήθηκε με τον Πάρεδρο του ΝΣΚ στο Υπουργείο κ. Δ. Φαρμάκη, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι έχει ασχοληθεί προσωπικά και επί μεγάλο χρονικό διάστημα με τους συγκεκριμένους φακέλους έχοντας μάλιστα υποβάλει εισήγηση, αρνήθηκε να ενημερώσει το Γ.Γ. για το περιεχόμενο της πρότασής του, αν και του τονίστηκε η εύλογη αγωνία των συναδέλφων και το πρόβλημα που πολλά ιδιωτικά σχολεία αντιμετωπίζουν. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ξεκίνησε τις επαφές του σε εξαιρετικό κλίμα με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου κ. Π. Τσόκα και εκπροσώπους της Διεύθυνσης όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα και τονίστηκε πως η Διεύθυνση έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες στην επίλυση των ζητημάτων.

Η ΟΙΕΛΕ θα αναμείνει εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και θα εξετάσει τη στάση της αναλόγως της ενημέρωσης που θα λάβουμε από το Υπουργείο Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web