Σ. Σακοράφα(ΜέΡΑ25): Απολύτως δίκαια τα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ, μέγας κίνδυνος για τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών με το νομοσχέδιο Κεραμέως


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ και της Βουλευτού του ΜέΡΑ25 κ. Σ.Σακοράφα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο νομικός σύμβουλος της κ. Σακοράφα κ. Γουνελάς και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος του Τομέα Παιδείας του κόμματος κ. Κ.Χουλιάρας και η εκπρόσωπος του Τομέα Εργασίας και Συνδικαλισμού Ε.Βουβαλούδα.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ εξέθεσαν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο Κεραμέως και κατέθεσαν σχετικό αναλυτικό υπόμνημα. Η κ.Σακοράφα δήλωσε χαριτολογώντας πως δεν χρειαζόταν καν η επίσκεψη των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ, καθώς ήδη είναι εν γνώσει τους το νομοσχέδιο Κεραμέως και οι ολέθριες επιπτώσεις του όχι μόνο για τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αλλά για το σύνολο της εκπαίδευσης. Υποστήριξε ότι η πλήρης απορρύθμιση του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την εφαρμογή αυτού του νομοθετήματος θα δημιουργήσει μείζον ζήτημα νομιμότητας των προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων που εκδίδουν τα ιδιωτικά σχολεία. Θύμισε μάλιστα ότι το 2014 είχε καταθέσει ως Ευρωβουλευτής σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω της αρρυθμίας που είχε προκαλέσει στο εκπαιδευτικό σύστημα η εφαρμογή του «νόμου Αρβανιτόπουλου». Ζήτησε να μεταφερθεί στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς η εκ μέρους του ΜέΡΑ25 πλήρης στήριξη στον αγώνα τους και τόνισε ότι το κόμμα θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή ενέργεια στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. προκειμένου να εμποδιστεί η εφαρμογή αυτού του καταστροφικού νομοθετήματος.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web