Τεράστιο φιάσκο Κεραμέως με την μαϊμού Επιτροπή «Γονέων» 25 (;) ιδιωτικών σχολείων: Πλαστογράφηση υπογραφών από ανύπαρκτους, ή ανενημέρωτους για το κείμενο Συλλόγους, επαγγελματίας «γονέας» (χωρίς μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο) ο οργανωτής!


Χθες εμφανίστηκε σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος η «αυθόρμητη» ανακοίνωση μιας Επιτροπής Συλλόγων Γονέων μαθητών ιδιωτικών σχολείων που αποθεώνει το νομοσχέδιο Κεραμέως. Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στην Ομοσπονδία μας, ένας εκ των οργανωτών είναι «επαγγελματίας» γονεύς, καθώς πλέον δεν έχει παιδιά-μαθητές σε ιδιωτικό σχολείο! Ακόμη χειρότερα όμως, πληροφορούμαστε ότι η περίφημη αυτή Επιτροπή υπέκλεψε υπογραφές Συλλόγων, ή πλαστογράφησε υπογραφές Συλλόγων που δεν υπάρχουν!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ), κάποιοι εκ των Συλλόγων Γονέων των Αρσακείων Σχολείων που εμφανίζονται να υπογράφουν  δεν υφίστανται καν και φυσικά δεν έχουν εκλεγμένο Δ.Σ. Επίσης, σύμφωνα με καυστική ανακοίνωση (διαβάστε εδώ) του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce, ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του σχολείου απαίτησε να αποσυρθεί το όνομά του, καθώς ποτέ δεν υπέγραψε την ανακοίνωση! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αρχική ανακοίνωση να τροποποιηθεί άρον άρον και οι υπογραφές των 25 Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος να εξαφανιστούν ως δια μαγείας  από την ανακοίνωση!

Οργάνωση – σφραγίδα για …κομματική χρήση

Είναι φανερό ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακοστημένο φιάσκο ενορχηστρωμένο από την Υπουργό Παιδείας, ώστε να επενδύσει με δήθεν φιλοκοινωνικό προφίλ το άθλιο νομοθέτημά της. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια οργάνωση-σφραγίδα που ανασύρεται όποτε το απαιτούν το κόμμα και οι …σχολάρχες.

Πάντως, ως Ομοσπονδία δεν αποκλείουμε κανέναν από το διάλογο. Αν θέλουν οι εκπρόσωποι των …5 (αντί για 25…) εκ των εκατοντάδων ιδιωτικών σχολείων της χώρας, είμαστε πρόθυμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους για το νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του στην εκπαίδευση, για την πιστοποίηση των τίτλων σπουδών και για την πιθανή επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, από τη στιγμή που πλέον θα είναι αμιγείς επιχειρήσεις. Τους περιμένουμε, επίσης, στη συνάντηση που θα έχει η Ομοσπονδία μας την Τρίτη, 21/7 με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web