Διάλογος-παρωδία: Φύλακας-άγγελος των σχολαρχών η Νίκη Κεραμέως, αντικαθιστά επάξια τον Κ. Αρβανιτόπουλο – Θέλει κι άλλο «αίμα», υπερβολική κατά τη γνώμη της η πρόβλεψη του Συντάγματος για κρατική εποπτεία στα ιδιωτικά σχολεία!


Διάλογος-παρωδία της ΟΙΕΛΕ με την Υπουργό Παιδείας, η οποία, όπως αναμενόταν, απέρριψε πλήρως τις προτάσεις της ΟΙΕΛΕ για απόσυρση του νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου το Σεπτέμβριο, αλλά απέδειξε με όσα είπε ότι όχι μόνο στηρίζει πλήρως τις θέσεις των σχολαρχών, αλλά αν μπορούσε, θα έκανε και χειρότερα!

Κατά την Υπουργό Παιδείας, λοιπόν, είναι υπερβολικά πολλές οι προβλέψεις του Συντάγματος  για την εποπτεία του κράτους στα ιδιωτικά σχολεία (ανέφερε μεταξύ άλλων τους μισθούς, το αναλυτικό πρόγραμμα, το ωράριο, τις άδειες). «Μπορεί να είναι πολλά, αυτά είναι όμως», δήλωσε επακριβώς η κ. Κεραμέως. Προφανώς θέλει να την ευχαριστήσουμε που δεν μετατρέπει εντελώς την εργασία των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία σε «εθελοντική υπηρεσία», χωρίς μισθό, χωρίς ωράριο, χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας για το εκπαιδευτικό αγαθό. Προφανώς θέλει κι άλλο αίμα!

Η Υπουργός Παιδείας που εμφανίστηκε στο «διάλογο» με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ είναι απλώς ένας θεματοφύλακας των συμφερόντων των σχολαρχών, που απέρριψε τις προτάσεις της ΟΙΕΛΕ θεωρώντας «υπερβολική» κάθε παρατήρησή μας για τις θηριώδεις παρανομίες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και που απέδειξε ξεκάθαρα ότι κάνει διάλογο για το θεαθήναι. Με τη συμπεριφορά της και το νομοθέτημα που φέρνει στη Βουλή απέδειξε ότι αντικαθιστά και με το παραπάνω τον Κ. Αρβανιτόπουλο ως ο φύλακας-άγγελος των εκπροσώπων των ιδιοκτητών και των απαιτήσεών τους.

Η συνάντηση δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Οι προτάσεις μας για απόσυρση του νομοσχεδίου μέχρι το Σεπτέμβριο και την έναρξη ενός ανοιχτού και παραγωγικού διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα ενεργή απορρίφθηκε αυτομάτως. Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ φιλότιμα επιχείρησαν με συγκεκριμένα στοιχεία να αποδείξουν το ότι το σχέδιο νόμου θα διαλύσει κάθε έννοια κρατικής εποπτείας και θα εκτοξεύσει την παρανομία. Τα επιχειρήματά μας για την εξαναγκασμένη παραίτηση από μέρος του ωραρίου, για τη δαμόκλειο σπάθη της ελεύθερης απόλυσης που θα προκαλέσει αλλοίωση κάθε διαδικασίας στα ιδιωτικά σχολεία, για την άρση της εποπτείας στις απογευματινές δράσεις αντιμετωπίστηκαν ως «υπερβολές», καθώς η Υπουργός μιλά με «ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς» που της λένε …άλλα! Προφανώς εννοεί τους σχολάρχες που έχουν «εκπαιδευτική ιδιότητα», όπως αναφέρει και στο άρθρο 5 του νέου νομοσχεδίου.

Έπεσαν εντελώς οι μάσκες, λοιπόν. H περίφημη «ελευθερία» για το ιδιωτικό σχολείο που ευαγγελίζεται η κ. Κεραμέως δεν είναι τίποτε παραπάνω από το όργιο ασυδοσίας των «συνεργατών» της και χορηγών της Νέας Δημοκρατίας. Το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή είναι απλώς μια συρραφή συγκεκριμένων ρουσφετιών των εκπροσώπων των σχολαρχών, καθώς τους ικανοποιείται κάθε παρανοϊκή και παράλογη απαίτηση.

Πλέον ακόμη και οι πιο αφελείς και καχύποπτοι πείστηκαν. Η Υπουργός Παιδείας εκτελεί ένα συμβόλαιο θανάτου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, των ιδιωτικών σχολείων ως παρόχων μορφωτικού αγαθού, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως λειτουργών της εκπαίδευσης. Εμείς θα ανατρέψουμε τα σχέδιά της και σύντομα η νέα ανωμαλία, μετά τη μαύρη περίοδο Αρβανιτόπουλου, που επιχειρείται να παλινορθωθεί, θα αποτελέσει παρελθόν.

Διαβάστε τις προτάσεις που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στην Υπουργό Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web