Συνάντηση ΔΣ ΟΙΕΛΕ με το Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα: «Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο-μποναμάς στους σχολάρχες»


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με το Γεν. Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα. Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο κ. Ν. Σοφιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο κ. Κ. Ιωαννίδης, Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Έρευνας του κόμματος. Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Α’ Αντιπρόεδρος Αλ. Γούλας, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος, η Ταμίας Τζ. Κωστούση, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού Μ. Νικηφορίδης, ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Στρ. Γεωργουδής και τα μέλη, Μ. Σαβοριαννάκης, Ε. Παπαϊωάννου και Θ. Διαβολάκης.

Ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για μια καταιγίδα νομοθετημάτων εν μέσω θέρους που έχουν συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση ως απαράδεκτο και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα απαιτήσει την απόσυρσή του, ενώ, αν ψηφιστεί, θα δώσει μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να περιοριστούν οι συνέπειες για τους εργαζόμενους. Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αυτό επιφέρει δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ότι αποτελεί μποναμά στους σχολάρχες. Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας για να ανακοπούν οι βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές και ότι το ΚΚΕ θα βρεθεί στο πλευρό της Ομοσπονδίας και των εκπαιδευτικών στο δύσκολο διάστημα που έρχεται.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ μίλησαν για τη διαχρονική στήριξη που το ΚΚΕ παρέχει στον αγώνα του κλάδου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπενθύμισε την καθοριστικής σημασίας στάση του ΚΚΕ το 2002, όταν με τις ψήφους του κόμματος πέρασε ο Ν. 2986/2002 που θεμελίωσε για πρώτη φορά αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Τόνισαν ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι το χειρότερο στην πρόσφατη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης και σημαίνει δραματικές αλλαγές και στο δημόσιο σχολείο. Ανέφεραν ότι θα επηρεαστεί η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές, όταν πλέον τα ιδιωτικά σχολεία θα μετατραπούν σε μηχανές παραγωγής «άριστων» τίτλων σπουδών. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται πλέον σε οδυνηρή κατάσταση, καθώς με την απειλή των ελεύθερων απολύσεων που μπορούν να συμβούν οποτεδήποτε, ακόμη και λίγο πριν την έκδοση βαθμολογιών, θα αποδέχονται αναγκαστικά τη μείωση του ωραρίου τους, την απλήρωτη εργασία απογεύματα, Σαββατοκύριακα και καλοκαίρια και, φυσικά, θα αναγκάζονται να σιωπούν σε κάθε παρανομία με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος νόθευσης κάθε διαδικασίας που οδηγεί στην έκδοση προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web