Κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΙΕΛΕ στο ανοιχτό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την 31η Αυγούστου: Το έκτρωμα δεν θα εφαρμοστεί!

Η Ομοσπονδία απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή-κάλεσμα στα σωματεία-μέλη της:

Συνάδελφοι,

Η ΟΙΕΛΕ καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων και των παραρτημάτων τους σε ανοιχτό ΔΣ στο Ξενοδοχείο Grand Polis (Πατησίων και Βερανζέρου) τη Δευτέρα, 31/8 και ώρα 10 π.μ. για να σχεδιαστεί η πορεία του κλάδου με μοναδικό στόχο να μην εφαρμοστεί ο κατάπτυστος νόμος Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ένας νόμος – δώρο σε μια μικρή επιχειρηματική ομάδα που καμιά έγνοια δεν έχει για το αγαθό της εκπαίδευσης και για τους μαθητές, αλλά μόνο για την ικανοποίηση των πιο ακραίων απαιτήσεων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, χορηγών του κυβερνώντος κόμματος.

Η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ προβλέπει Γενικές Συνελεύσεις σε σχολεία, πρωτοβάθμια σωματεία και παραρτήματα την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου και απεργιακή κινητοποίηση την περίοδο μεταξύ 10 και 15 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα έχουν αποφασιστεί:

  • Άμεση προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου
  • Αναφορά στην Κομισιόν, όπως έγινε και το 2014, για την αντιστοίχιση των τίτλων σπουδών και την κατάρρευση του ρυθμιστικού πλαισίου της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
  • Ενημέρωση των φορέων της κοινωνίας (κόμματα, Εργατικά Κέντρα, συλλογικότητες της εκπαίδευσης, σωματεία γονέων) για τις ολέθριες επιπτώσεις του νέου νόμου για τα παιδιά των δημόσιων σχολείων, τις βαθμολογίες και τους τίτλους τους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web