Ενημέρωση-ανέκδοτο, στο …μέσο όρο των επιδόσεων της Υπουργού Παιδείας

 

Οι πολίτες, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί που περίμεναν με αγωνία την ενημέρωση της Υπουργού Παιδείας, έγιναν μάρτυρες μιας παρωδίας.

Τι έμαθαν (ή μάλλον, τι ΔΕΝ έμαθαν) σήμερα, μεταξύ άλλων, οι πολίτες;

Ότι το σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου. Α, περιμένετε λίγο… Ίσως πάρει μια μικρή παράταση, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως!

Ότι μιας που ο Μ.Ο. αριθμού μαθητών στις ελληνικές τάξεις είναι …17, δεν απαιτείται μείωση μαθητών λόγω του ιού. Κι ας είναι ο αριθμός αυτός μονοψήφιος σε ακριτικές περιοχές και σε μικρά νησιά, κι ας φτάνει σχεδόν στα 30 παιδιά σε δημόσια σχολεία  μεγάλων πόλεων και στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία. Σχολεία που θα αποτελούν εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες…

Αυτή είναι, όμως, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μια παρωδία εκπαιδευτικής πολιτικής, χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς κανένα σχέδιο χωρίς κοινωνικό διάλογο, χωρίς συναινέσεις, με μόνο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Μια παρωδία που ικανοποιεί μόνο μερικούς επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και έχει φέρει απέναντί της τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας.

ΥΓ Ας ενημερωθεί η κ. Κεραμέως ότι ο Μ.Ο. μηνών παραμονής Υπουργών στο Παιδείας από τη Μεταπολίτευση και μετά είναι …17 (κατά σατανική σύμπτωση όσοι και οι …μαθητές ανά τμήμα).

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web