Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ: Στάση εργασίας την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, και συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από το Εφετείο εν αναμονή της απόφασης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή



Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή, έκτακτη συνεδρίασή του την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την 7η Οκτωβρίου από τις 10 πμ έως τη λήξη του ωρολόγιου προγράμματος και καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα έξω από το Εφετείο την ώρα που αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τη νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Καταδικάζει, δε, το γεγονός ότι, ενώ ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αναμένει με αγωνία την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, η κυβέρνηση δια του Προέδρου της Βουλής διόρισε ως μετακλητή υπάλληλο την σύζυγο του «Φύρερ» της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου και πρώην Βουλευτή της Χ.Α.  Ελένης Ζαρούλια, τον διορισμό της οποίας «πάγωσε» υποκριτικά μετά την κατακραυγή της κοινωνίας. Η σημειολογία της κίνησης, αλλά και οι συχνές τοποθετήσεις με ακραίο περιεχόμενο ανώτερων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύουν πόσο δυσδιάκριτα είναι τα όρια ανάμεσα στον φυλετικό ρατσισμό των νεοναζί και στον ταξικό ρατσισμό των νεοφιλελεύθερων.

Η Ομοσπονδία εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πεντέμισι ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης και εφτά χρόνια μετά από την αποτρόπαια  δολοφονία του Παύλου Φύσσα που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι. Ενός ανθρώπου που στοχοποιήθηκε από τους εγχώριους νεοναζί για την αντιφασιστική και ανθρωπιστική δράση του και έγινε σύμβολο ενός αγώνα αλληλεγγύης και υπεράσπισης των αδυνάτων, ανεξαρτήτως ταυτότητας, καταγωγής ή φύλου.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βίωσε την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας η οποία εκμεταλλεύτηκε την οργή και την απόγνωση μερίδας συμπολιτών μας, αλλά και την έντεχνα καλλιεργούμενη από ΜΜΕ και πολιτικούς κύκλους ξενοφοβία και εχθρότητα απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό για να μεταφέρει στο Κοινοβούλιο το νοσηρό της δόγμα. Δεν λειτούργησε όμως μόνο ως μια ακραία πολιτική ομάδα, αλλά και ως εγκληματική οργάνωση, διεξάγοντας μια εκστρατεία οργανωμένης βίας εναντίον των «εχθρών» της: μεταναστών, συνδικαλιστών, καλλιτεχνών, ομοφυλόφιλων, ανθρώπων που συμμετείχαν ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών από όλο το ιδεολογικό φάσμα.

 

Περιμένουμε από το δικαστήριο να τιμωρήσει με την αυστηρότερη των ποινών τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Φύσσα και των βίαιων επιθέσεων, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της Χρυσής Αυγής που έστησε επιχειρησιακά την εγκληματική οργάνωση και καθοδηγούσε τα τάγματα εφόδου. Ως εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια, την ανοχή στον εθνικό, στον πολιτικό, στο θρησκευτικό, στον σεξουαλικό Άλλοδεν ανεχόμαστε η ελληνική δικαιοσύνη να δώσει συγχωροχάρτι σε δολοφόνους και σε φορείς της πιο αρρωστημένης ιδεολογίας της σύγχρονης ιστορίας. Θεωρούμε αδιανόητο η ελληνική δικαιοσύνη με δική της απόφαση να αναβιώσει το Άουσβιτς, την Τρεμπλίνκα, τις μαζικές σφαγές, τον ανελέητο διωγμό των αντιφρονούντων. Θεωρούμε αδιανόητο η ελληνική δικαιοσύνη με την απόφασή της να αμαυρώσει τα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κάνδανο, στην Καισαριανή.

Η καταδίκη των δολοφόνων της φασιστικής και ναζιστικής οργάνωσης θα είναι μια δικαίωση τόσο του Παύλου και της οικογένειάς του, όσο και όλων εκείνων  που προασπίζουν τη δημοκρατία, την ελευθερία της γνώμης, την ισονομία και την ειρηνική συνύπαρξη των κατοίκων αυτής της χώρας.

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, τα δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία ανά την Ελλάδα αλλά και χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αναμένουν την παραδειγματική τιμωρία αυτών που αποτέλεσαν την απειλή για τη Δημοκρατία και αμφισβήτησαν τόσο βάναυσα πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web