Η ΟΙΕΛΕ στηρίζει τον αγώνα ενάντια σε κάθε απόπειρα περαιτέρω διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών



Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε το ΕΚΑ και άλλα σωματεία για την Πέμπτη, 26/11, εν όψει της δημοσιοποίησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των συλλογικοτήτων της εργασίας απέναντι σε κάθε απόπειρα της οριστικής διάλυσης όσων από τα δικαιώματα έχουν παραμείνει και της φαλκίδευσης της συνδικαλιστικής έκφρασης.

Η εφαρμογή των Μνημονίων ξεθεμελίωσε όσα με αίμα κέρδισε το εργατικό κίνημα και η κοινωνία επί δεκαετίες, με κυριότερα την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάρρευση των μισθών και την καλλιέργεια ζούγκλας στους εργασιακούς χώρους. Οι όποιες βελτιώσεις προέκυψαν την περίοδο 2015-19, ανατράπηκαν βίαια σε λίγους μόνο μήνες από μια κυβέρνηση που, αν και νομοθετεί εκτός μνημονιακών υποχρεώσεων, δείχνει ότι εξοφλεί γραμμάτια στους χορηγούς-υποστηρικτές της. Τη βιαιότητα της εφαρμογής των πιο ακραίων, μονολιθικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών την έζησε ο κλάδος μας από πρώτο χέρι με το «κοινό» νομοσχέδιο Κεραμέως-σχολαρχών που καταρρίπτει τη συνταγματική αρχή εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και αποσκοπεί στη μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε βιομηχανίες παραγωγής «άριστων» τίτλων για τους έχοντες. Η πρόσφατη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της έκθεσης Πισσαρίδη φανερώνει και στον πλέον αδαή τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη», χωρίς δημόσια Υγεία, Ασφάλιση και Παιδεία, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Σε μια ζοφερή χώρα με ελάχιστους προνομιούχους και εκατομμύρια είλωτες που θα υπο-απασχολούνται για να θρέφουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης.

Η ΟΙΕΛΕ στέκεται στο πλευρό των αγώνων των εργαζόμενων και οι εκπρόσωποί της θα συμμετέχουν σε κάθε δράση ενάντια σε κάθε αντεργατική και αντιδημοκρατική ρύθμιση. Καλεί, δε, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων στην περίοδο συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web