Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης προς την Υπουργό Παιδείας για την πιστοποίηση των τίτλων: «Έχουμε στην περιοχή μας ιδιωτικό σχολείο που νοθεύει τις διαδικασίες, πάρτε μέτρα» – Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης για το ίδιο ζήτημα



Μόλις λάβαμε γνώση επιστολής του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (πατήστε εδώ)προς την Υπουργό Παιδείας μετά το κάλεσμα της ΟΙΕΛΕ προς τα Εργατικά Κέντρα της χώρας για τη αναγκαιότητα πιστοποίησης των τίτλων μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό δημόσιο έλεγχο. Υπενθυμίζουμε ότι για το ίδιο ζήτημα εξέδωσε χθες ανακοίνωση το ΕΚΑ.

 Στην σημαντική αυτή επιστολή γίνεται μάλιστα αναφορά σε (γνωστό στις εκπαιδευτικές αρχές για τη διαχρονική παραβατική του δράση) ιδιωτικό σχολείο του νομού που νοθεύει τις διαδικασίες. Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αναφέρει ότι δεν μπορεί να ναρκοθετείται το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών από την πλασματική αξιολόγηση και τη χορήγηση παράνομων τίτλων σε μαθητές ορισμένων ιδιωτικών σχολείων.

 Ανακοίνωση (πατήστε εδώ) για την πιστοποίηση των τίτλων εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (συνδικαλιστική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ). Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου Κεραμέως δεν υπάρχει εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καθεστώς φόβου και ακραίας ανασφάλειας που τους κάνει ευάλωτους σε απειλές και πιέσεις, με αποτέλεσμα την καταδολίευση των διαδικασιών που οδηγούν σε απολυτήριους τίτλους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web