«Κάλαντα» της ΟΙΕΛΕ στην Υπουργό Παιδείας με εξώδικο για την αθλιότητα των επί μήνες απλήρωτων μητέρων-ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε άδεια ανατροφής τέκνουΤα «κάλαντα» των Χριστουγέννων με εξώδικο λένε σήμερα στην Υπουργό Παιδείας ΟΙΕΛΕ και εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, μητέρες με άδεια ανατροφής τέκνου και εκπαιδευτικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια, που τις ημέρες αυτές δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, καθώς είναι επί μήνες απλήρωτοι και δεν γνωρίζουν εάν και πότε λάβουν τις αποδοχές τους!

Η Ομοσπονδία μας, διαπιστώνοντας την απόλυτη αδιαφορία της Υπουργού Παιδείας στο δράμα των εξαθλιωμένων συναδέλφων μας και στη δημόσια έκκλησή μας, υποχρεώθηκε σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων, να αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία. Είναι δυσάρεστο τέτοιες ημέρες να αναγκαζόμαστε σε τέτοιες ενέργειες, αλλά ας σκεφτεί κάποιος τις εκατοντάδες οικογένειες που μέσα στην εορταστική περίοδο και στις δυσκολίες της πανδημίας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ζήτημα επιβίωσης.

Το εξώδικο της Ομοσπονδίας που κοινοποιείται στην κ. Κεραμέως, την κύρια υπεύθυνη για την τραγική καθυστέρηση των πληρωμών, τονίζει ότι πρόκειται για παρελκυστική και αδικαιολόγητη τακτική που μάλιστα κρύβει παράνομη ενέργεια. Ερωτάται η Υπουργός και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για ποιο λόγο, ξαφνικά, προβάλλονται συνεχώς νέες απαιτήσεις δικαιολογητικών, εν πολλοίς ακατανόητων, που δεν είχαν ζητηθεί ποτέ μέχρι σήμερα από καμιά πολιτική ηγεσία. Το πιο κρίσιμο ερώτημα όμως που τίθεται είναι για ποιο λόγο ζητείται σύγκριση των στοιχείων της Εργάνη με αυτά του διοριστηρίου. Σύμφωνα με το νόμο, τα στοιχεία που καταθέτουν οι σχολάρχες στο ΠΣ Εργάνη πρέπει να συμπίπτουν υποχρεωτικά με τα στοιχεία του διοριστηρίου (πχ, αν ένας εκπαιδευτικός έχει διοριστήριο 18 ωρών, τόσες ακριβώς πρέπει να αναγράφονται και στην Εργάνη). Ωστόσο, ορισμένοι επιτήδειοι σχολάρχες δηλώνουν λιγότερες ώρες στην Εργάνη για λόγους φοροδιαφυγής. Ποιες σκοπιμότητες, επομένως, εξυπηρετούνται από την (τουλάχιστον περίεργη) αυτή τακτική του Υπουργείου Παιδείας, μέσω της οποίας «καθαγιάζονται» αντί να επισημαίνονται και να τιμωρούνται οι παρανομίες κάποιων ιδιοκτητών;

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει στην εξώδικη διαμαρτυρία της ότι, εάν άμεσα δεν επιλυθεί το ζήτημα της καταβολής των αποδοχών στις πλέον ευαίσθητες αυτές ομάδες συναδέλφων μας, θα υποχρεωθεί να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία τους και για την παραδειγματική τιμωρία όσων δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και ενδεχομένως εξυπηρετούν, ηθελημένα ή αθέλητα, ιδιωτικά συμφέροντα. Τέλος, δεκάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται να κινηθούν άμεσα, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, νομικά και με τη στήριξη της ΟΙΕΛΕ κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας όχι μόνο την υλική αλλά και την ηθική τους αποζημίωση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web