Παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε Εργάνη για επιτήδειους ιδιοκτήτες ιδιωτικών νηπιαγωγείων – Πιέζουν για εικονική αναστολή σύμβασης εκπαιδευτικών για να μην πληρώνουν μισθούς και να εισπράττουν κανονικά δίδακτρα!



Η ΟΙΕΛΕ προέβη σε παρέμβαση στις Διευθύνσεις ΠΕ Ανατ. Αττικής και Β’ Αθήνας, μετά από καταγγελίες που υπέβαλαν συνάδελφοι  οι οποίοι υπηρετούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, ορισμένοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί (ελέω Κεραμέως) στην ιδιωτική εκπαίδευση, απειλούν με απόλυση και πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να αποδεχθούν την παράνομη αναστολή της σύμβασής τους, αν και θα παρέχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης! Στόχος τους, φυσικά, να εισπράττουν κανονικά τα δίδακτρα των «κορόιδων» γονέων και να μην πληρώσουν μισθούς και εισφορές, ενώ θα λαμβάνουν και τα όποια κρατικά ωφελήματα!

Ταυτόχρονα, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας έλεγχο των συγκεκριμένων νηπιαγωγείων στο ΠΣ Εργάνη για να διαπιστωθεί, εάν τέθηκαν παρανόμως οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών σε αναστολή.

Υπενθυμίζουμε στους «πονηρούς» ιδιοκτήτες ότι η πράξη τους αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα και θέτει την ίδια τη λειτουργία του εκπαιδευτηρίου σε νομική αμφισβήτηση. Καλούμε, δε, συναδέλφους που υφίστανται ανάλογες πιέσεις, αλλά και γονείς που γίνονται αποδέκτες πληροφοριών για αναστολή συμβάσεων εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτήρια που συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να ενημερώνουν ανώνυμα την ΟΙΕΛΕ, ώστε να προχωρούμε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web