Η ΟΙΕΛΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΕΚΑ για να καταρριφθεί η κατάπτυστη έκτακτη αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η Υπουργός Παιδείας



Η ΟΙΕΛΕ, μετά από αίτημα του ΕΚΑ, απέστειλε έγγραφο ως νομική συνδρομή εν όψει της κατάπτυστης έκτακτης αγωγής που κατέθεσε εναντίον του (και εναντίον της ΑΔΕΔΥ) η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως. Στο έγγραφο αυτό επισημαίνεται ότι η ΟΙΕΛΕ δεν έχει κηρύξει απεργία ή στάση εργασίας αλλά καλεί στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 16/6, λόγω διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η αγωγή εκδικάζεται αυτή την ώρα.

Η Υπουργός Παιδείας, φυσικά, δεν πείθει κανέναν για το υποκριτικό ενδιαφέρον της για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις. Αν διέθετε στοιχειώδη ευαισθησία:

  • Δεν θα ναρκοθετούσε τη διαδικασία των Πανελλαδικών με αλλαγές της τελευταίας στιγμής και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης σχολικής χρονιάς μεταπολεμικά
  • Δεν θα θεσμοθετούσε χωρίς κανένα διάλογο την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που κόβει περίπου 25000 θέσεις εισακτέων, στέλνοντας φρέσκο “εμπόρευμα” στην αγκαλιά των φίλων της επιχειρηματιών της εκπαίδευσης και οδηγώντας σε λουκέτο δεκάδες τμήματα πανεπιστημιακών σχολών, εντελώς ανορθολογικά και χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη ανάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη  σε συνάρτηση με το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.
  • Δεν θα είχε προχωρήσει σε ισοτίμηση των τίτλων των Πανεπιστημίων με αυτούς των απολύτως ανεξέλεγκτων Κολλεγίων

Ας αφήσει, λοιπόν, τα κροκοδείλια δάκρυα και τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς, ώστε να διευκολύνει το έργο του υπερήρωα του ΣΕΒ κ. Χατζηδάκη. Το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί ακόμη περισσότερο την κοινωνική οργή.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web