Οδικός χάρτης για πρόγραμμα επιμόρφωσης ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN – Η αίτηση συμμετοχής

 


Αγαπητές συναδέλφισσες / Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από το site της Ομοσπονδίας, η ΟΙΕΛΕ σε συνεργασία με το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ και το CERN οργανώνει το

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης – Εκπαίδευσης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «CERN 2022»

 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και στοχεύει:

 • Στην εξοικείωση των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών με την Σύγχρονη Φυσική.
 • Στην ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
 • Στην γνωριμία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών με την Ιστορία της Επιστήμης και τον καθοριστικό ρόλο του CERN.

Στην παρούσα επικοινωνία επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος, την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το οικονομικό κόστος κλπ.

 

 • Η επιστημονική επιτροπή του προγράμματος

Η Επιστημονική Επιτροπή του προγράμματος απαρτίζεται από τους:

Σ. Γεωργουδή, Διδάκτορα Φυσικό του Πανεπιστημίου Πάτρας, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΟΙΕΛΕ και Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος.

Ν. Φωτόπουλο, Αν. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επιστημονικό Υπεύθυνο του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, και

Γ. Χριστόπουλο, Διδάκτορα Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, Γενικό Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ.

 

 • Η αίτηση συμμετοχής

Η «φόρμα ενδιαφέροντος» είναι εδώ: https://tinyurl.com/CERN-22.

 

 

 

 • H διαδικασία επιλογής των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν

Επειδή έχει εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, η επιστημονική επιτροπή έχει θέσει κάποια κριτήρια επιλογής.

Στόχος μας είναι:

 • Η συμμετοχή ιδιωτικών εκπαιδευτικών από όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας
 • Να εκπροσωπούνται και οι δύο βαθμίδες εκπαίδευσης και όσο το δυνατόν περισσότερες ειδικότητες
 • Επειδή ενδιαφέρει η διάθεση των συναδέλφων να εκπαιδευτούν στα σύγχρονα ερωτήματα της Φυσικής, στον προωθημένο τρόπο αναζήτησης επιστημονικών απαντήσεων και στην ικανότητα και την διάθεσή τους να διαχύσουν την γνώση και την εμπειρία που θα αποκομίσουν στο σχολικό περιβάλλον τους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την συμπλήρωση της «φόρμας ενδιαφέροντος» να απαντήσουν με σαφήνεια αναφορικά με τις προτάσεις τους για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους μαθητές και στους συναδέλφους τους.
 • Επειδή το πρόγραμμα διοργανώνει η ΟΙΕΛΕ, οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι μέλη σωματείων της οικονομικά τακτοποιημένα (να έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή τους). Η εγγραφή, για όσους δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά εδώ.

 

Διευκρινίζουμε ότι:

 • Δεν απαιτείται γνώση του αντικειμένου (Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων ή Υψηλών Ενεργειών)
 • Δεν απαιτείται η γνώση Αγγλικών/Γερμανικών/Γαλλικών/Ιταλικών, καθώς οι ξεναγήσεις και οι διαλέξεις θα γίνουν στα ελληνικά
 • Για λόγους διαφάνειας, κανένα μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ή συγγενής πρώτου βαθμού των μελών δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα, εκτός από τον Δρ Στράτο Γεωργουδή που είναι επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος και συνεργάζεται με το CERN.
 • Σε περίπτωση που οι εγκεκριμένες αιτήσεις υπερβούν τις 25, τότε θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας κλήρωση με την παρουσία νομικού. Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την κλήρωση δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης – Εκπαίδευσης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «CERN 2022» θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής που θα υπογράφεται από τους διοργανωτές.

 

 • Χρονοδιάγραμμα προγράμματος

Α.     Δεκέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022: υποβολή «φόρμας ενδιαφέροντος».

Β.    Τέλος Φεβρουαρίου 2022: Ανακοίνωση συμμετοχών.

Γ.     Μάρτιος και Απρίλιος 2022: Διαδικτυακές διαλέξεις εκλαΐκευσης της Σύγχρονης Φυσικής.

Δ.    27 Απριλίου – 1 Μαΐου 2022: Επίσκεψη στην Ελβετία. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη των διαλέξεων. Στις 28 Απριλίου έχει προγραμματισθεί η επίσκεψη στο CERN, που θα διαρκέσει όλη την ημέρα. Επιλέχθηκε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (εβδομάδα της Διακαινησίμου) προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων μας.

Ε.    Μάιος 2022 ή και αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς: Δράσεις (διαλέξεις, παρουσιάσεις κλπ.) στο σχολικό περιβάλλον.

 

 • Οικονομικό κόστος συμμετοχής

Η ΟΙΕΛΕ βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόφαση του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ να υποστηρίξει σημαντικά το πρόγραμμα. Έτσι το αρχικό κόστος των 5 ημερών στην Ελβετία από τα 900 €/άτομο περιορίζεται στα 400 €/άτομο, κόστος που επιβαρύνει κάθε συμμετέχουσα/συμμετέχοντα. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ζυρίχη, Γενεύη – Αθήνα (Swiss International Airlines).
 • Λεωφορείο για όλες τις μετακινήσεις στην Ελβετία, αποκλειστικής χρήσης της ομάδας.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Λουκέρνη και/ή στο Ανεσί (κοντά στην Γενεύη) με πρωινό. Η τιμή που αναφέρθηκε αφορά δίκλινα δωμάτια. Υπάρχει δυνατότητα μονόκλινου με επιπλέον επιβάρυνση.
 • Επισκέψεις σε Ζυρίχη, Λουκέρνη, Βέρνη, Μοντρέ, Ιντερλάκεν, Σαμονί, Ιβουάρ και φυσικά στην Γενεύη.
 • Συνοδός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.

 

Απαραίτητη σημείωση

Το CERN δείχνει αυξημένη ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας και Δημόσιας υγείας από την ίδρυσή του. Λόγω της COVID-19 πρέπει να τονισθεί ότι δεν επιτρέπει για κανένα λόγο επίσκεψη σε μη εμβολιασμένα άτομα. Επομένως οι υποψήφιοι να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα παραπάνω. Αναλυτικές οδηγίες για τα θέματα αυτά θα δοθούν στις/στους επιλεγείσες/επιλεγέντες έγκαιρα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web