Νέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών; «Μόνο για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς το voucher των 200 ευρώ» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας



Πληροφορηθήκαμε μόλις προ ολίγου ότι η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως με δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό ξεκαθάρισε ότι το voucher 200 ευρώ για την τηλεκπαίδευση θα δοθεί μόνο σε δημόσιους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για μια ακόμη μεροληπτική αντιμετώπιση του κλάδου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι ξεκάθαρο ότι, σε περίπτωση που η τηλεκπαίδευση διεξάγεται απ’ το σπίτι, ο εργοδότης οφείλει την καταβολή του επιδόματος τηλεργασίας (όπως προβλέπεται στο άρθρο 67 του Ν. 4808/2021). Η τροπολογία αυτή, όμως, θεσπίζει μια έκτακτη κρατική ενίσχυση για όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός (όπως τουλάχιστον φαίνεται στο κείμενο της τροπολογίας) σε δημόσιους και ιδιωτικούς. Τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι λειτουργοί της πολιτείας, διορίζονται από το Υπουργείο και θα έπρεπε να έχουν την ίδια πρόσβαση σε τέτοιου είδους παροχές, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα δωρεάν self tests. Άλλωστε, το κόστος για τους περίπου 10.000 ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι πολύ μικρό για να δικαιολογεί την άδικη και άνιση αυτή αντιμετώπιση.

Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την ισότιμη μεταχείριση του κλάδου μας και την καταβολή του επιδόματος των 200 ευρώ σε όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως αν υπηρετούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web