H ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην απεργία των συνδικάτων της 6ης Απριλίου


Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ ανακοινώνει τη συμμετοχή του κλάδου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου.

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, των άνεργων, των μη προνομιούχων που πλήττονται από την ακρίβεια, τις τραγικές εργασιακές σχέσεις, την επίθεση στα δημόσια αγαθά. Παλεύουμε ταυτόχρονα για τον πολύπαθο χώρο μας, την ιδιωτική εκπαίδευση, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όπως:

  • Την υπερεντατικοποίηση και απορρύθμιση της εργασίας και τις καθηλωμένες αμοιβές των εκπαιδευτικών, όταν στα ιδιωτικά σχολεία υπάρχει μεγάλη ετήσια αύξηση εγγραφών μαθητών
  • Τις απλήρωτες υπερωρίες και την «εθελοντική» εργασία μας στις απογευματινές δράσεις των ιδιωτικών σχολείων
  • Την ασύδοτη κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
  • Το χάος ανομίας σε Φροντιστήρια, σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και σε ιδιωτικά ΙΕΚ
  • Την απουσία κάθε ρυθμιστικού πλαισίου και κρατικού ελέγχου στα Κέντρα Μελέτης, όπου τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων
  • Το ανεπαρκές πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας στις ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες (μεγάλος αριθμός μαθητών σε τάξεις και σχολικά λεωφορεία, μη τήρηση όρων υγιεινής σε μεγάλο αριθμό μονάδων ιδιωτικής μη τυπικής εκπαίδευσης)

Η ΟΙΕΛΕ θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες το διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο θα συμμετάσχει στην απεργία. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι!

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web