ΣΙΕΛΒΕ: Κλείνουν το μεγαλύτερο ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλίας για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά/πολιτικά συμφέροντα;



Ελάχιστα 24ωρα πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου στη Λάρισα περιμένουν να λήξει ο δικό τους Γολγοθάς και να επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά την ανάκληση λειτουργίας του Δημοτικού και του Λυκείου από το Υπουργείο Παιδείας στα τέλη Ιουλίου. Δίνεται άνισος αγώνας, ώστε το ζήτημα να λυθεί στις δικαστικές αίθουσες, με το Υπουργείο να κωφεύει στις κραυγές αγωνίας 100 και πλέον εκπαιδευτικών και άλλων τόσων εργαζομένων που απειλούνται να ριχτούν εν μια νυκτί στον Καιάδα της ανεργίας.

Ο ΣΙΕΛΒΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και είναι στο πλευρό τους στον αγώνα τους να συνεχίσουν απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό τους έργο σ’ ένα σχολείο που θα σεβαστεί τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ο ΣΙΕΛΒΕ θέτει πάνω από όλα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών ως όρο αδιαπραγμάτευτο για την λειτουργία κάθε σχολείου, ιδιωτικού ή δημόσιου. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, όμως, η αντιδικία έχει κυρίως επιχειρηματικά και πολιτικά ελατήρια, την στιγμή που ο φάκελος που κατέθεσε το σχολείο για αδειοδότηση τον Αύγουστο είναι πλέον πλήρης. Έναν φάκελο που το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να ελέγξει, επικαλούμενο λήξη νόμιμων προθεσμιών! Δεν θα έχει προηγούμενο, στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά σχολεία της χώρας με ιστορία δεκαετιών, επειδή μια κυβέρνηση πιέστηκε από φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες που είτε θέλουν να επωφεληθούν εγγράφοντας «ανέστιους» μαθητές είτε διψούν για εκδίκηση, επειδή το παράνομο σχέδιό τους να «αρπάξουν» το σχολείο από τη νόμιμη ιδιοκτησία έπεσε στο κενό…

Ο σύλλογός μας θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο περιθώριο για να προστατεύσει τα μέλη του από προκλητικά κομματικά και επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος τους καθώς και εις βάρος 1300 μαθητών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web