ΣΙΕΛΒΕ και ΟΙΕΛΕ στηρίζουν τα Δημόσια Αγαθά και την μεγάλη συναυλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, Κυριακή 2 Απριλίου, 18:00, Πλατεία Αριστοτέλους

 


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 

Τη μέρα που όλη η Χώρα παρακολουθούσε με θλίψη και οργή όσα συνέβησαν στα Τέμπη, εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο που προωθεί την υπαγωγή των δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Είναι πλέον φανερό ότι το μέλλον που επιφυλάσσεται για το νερό είναι αντίστοιχο με αυτό που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια με το ρεύμα.

Η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει σε αλματώδεις αυξήσεις στους λογαριασμούς, σε υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Το νερό είναι φυσικό αγαθό απαραίτητο για τη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση και όχι εμπόρευμα.

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού χωρίς αυξήσεις στα τιμολόγια, διεκδικούμε την έξοδο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων. Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση, όπως το κάναμε και το 2014 όταν πάνω από 200.000 πολίτες της Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα και με το συντριπτικό 98% απέτρεψαν την πώληση της ΕΥΑΘ.

Οι φετινές δράσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την προστασία του Νερού, συμπίπτουν με τις μαχητικές κινητοποιήσεις και τους αγώνες για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, που δίνουν συλλογικότητες και πολίτες σε όλη τη χώρα.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε, δυστυχώς, από πρώτο χέρι τις στρεβλώσεις και την κακοποίηση που υφίσταται ένα κοινωνικό αγαθό, όπως η εκπαίδευση, όταν περνά στην «αγορά» και απομακρύνεται από τον ουσιαστικό έλεγχο της Πολιτείας: παράνομες πρακτικές, άδηλα κέρδη, μαύρη εργασία, κακές υπηρεσίες – εντέλει – στους μαθητές.

Για αυτούς τους λόγους, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας  (ΣΙΕΛΒΕ) και η ΟΙΕΛΕ στεκόμαστε αρωγοί στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ και δίνουμε το παρόν στην ανοιχτή συναυλία που διοργανώνει, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 18.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ενισχύουμε οικονομικά τη διοργάνωση της συναυλίας.

Υπερασπιζόμαστε το νερό για να μείνει δημόσιο αγαθό.

Είναι θέμα δημοκρατίας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web