"Δημοκρατικό σχολείο και θρησκευτική εκπαίδευση" : 6η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων


Ο σύλλογός μας αντιλαμβάνεται την συνδικαλιστική δράση όχι μόνο ως παρέμβαση και διεκδίκηση αμιγώς εργασιακών ζητημάτων, αλλά και ως ανάδειξη των επιστημονικών πλευρών του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού και των ποικίλων προκλήσεων που η σύγχρονη εποχή φέρνει στο προσκήνιο. Σε αυτό το πνεύμα συμμετείχαμε και προβάλαμε τα επιστημονικά σεμινάρια της ΟΙΕΛΕ, το επιμορφωτικό πρόγραμμα - επίσκεψη στο Cern καθώς και αξιοσημείωτες δράσεις συνάδελφων μας στα σχολεία τους.

 Σήμερα δημοσιεύουμε την πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου "Καιρός" που διοργανώνει την "6η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων με σκοπό την ανάπτυξη του θεολογικού και διεπιστημονικού διαλόγου και της παιδαγωγικής προσέγγισης της θεολογικής γνώσης" στην Θεσσαλονίκη από 10 μέχρι 12 Νοεμβρίου, στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, με θέμα: «Δημοκρατικό Σχολείο και Θρησκευτική Εκπαίδευση».

Ακολουθούν απόσπασμα της πρόσκλησης του "Καιρού" και το λινκ του αναλυτικού προγράμματος των εκδηλώσεων που δεν αφορούν μόνο θεολόγους, αλλά κάθε εκπαιδευτικό:

 

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ-για την αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης» διοργανώνει την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων με σκοπό την ανάπτυξη του θεολογικού και διεπιστημονικού διαλόγου και της παιδαγωγικής προσέγγισης της θεολογικής γνώσης.

 Η 6η Πανελλήνια Θεολογική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 10 έως

12 Νοεμβρίου 2023, στον φιλόξενο χώρο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με θέμα:

«Δημοκρατικό Σχολείο και Θρησκευτική Εκπαίδευση»


Η δημοκρατική εκπαίδευση αγωνιά για την έμπρακτη αντιμετώπιση ζητημάτων που
 
συνδέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις έμφυλες σχέσεις, τη βία, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την κοινωνική δικαιοσύνη, την υποδοχή παιδιών με αναπηρία, την κατανόηση της διαφορετικότητας και τον διάλογο των ετεροτήτων. Η πεμπτουσία του δημοκρατικού σχολείου είναι αυτή του συμπεριληπτικού σχολείου και επικεντρώνεται στην προετοιμασία των μαθητών/τριών για την αρμονική συμβίωση στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία με βάση τις δημοκρατικές αρχές και αξίες.

 Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.

 Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης.

 


Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web