28 Φεβρουαρίου : δεν ξεχνάμε, απαιτούμε δικαίωση

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το Έγκλημα των Τεμπών το οποίο εξακολουθεί να μένει ατιμώρητο. Πολιτικοί και διοικητικοί υπεύθυνοι του θανάτου 57 ανθρώπων και του τραυματισμού πολύ περισσότερων δεν έχουν διωχθεί για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους. Επιπλέον, ένα δεύτερο έγκλημα συγκάλυψης εκτυλίσσεται από τις πρώτες κιόλας μέρες του δυστυχήματος μέχρι σήμερα, για να μην χρεωθούν ούτε την πολιτική ούτε την ποινική ευθύνη όσοι όφειλαν να λογοδοτήσουν.
Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα δίνει αγώνα επιβίωσης της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στην καταπάτηση του Συντάγματος και την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ το δημόσιο αγαθό της Υγείας καθημερινά υποβαθμίζεται σε αγοραίο προϊόν και η ακρίβεια φτωχοποιεί την πλειοψηφία των νοικοκυριών. Το παραγωγικό μοντέλο της χώρας συμπιέζει αφόρητα τον αγροτικό κόσμο και προωθεί το real estate και τις κακοπληρωμένες γαλέρες του τουρισμού.

 

Εμείς, ως ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, έχουμε από καιρό τοποθετηθεί ενάντια στην κατρακύλα της χώρας και έχουμε με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις αγωνιστεί για την αναστροφή αυτής της κατάστασης. Πέρυσι, συμμετείχαμε ενεργά μαζί με χιλιάδες κόσμου στις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών. Θεωρούμε, λοιπόν, υποχρέωσή μας να δώσουμε για μια ακόμη φορά το «παρών» στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Οι εκπρόσωποί μας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πρότειναν συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου 2024, αλλά πλειοψήφισε η πρόταση για 4ωρη στάση εργασίας, 09:30 – 13:30, την ίδια ημέρα.


Κατόπιν αυτών, σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ, αποφασίστηκε η συμμετοχή του συλλόγου στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη.

Καλούμε τα μέλη μας:

α) να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και στην συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30,

β) να στηρίξουν με την παρουσία τους την συμβολική δράση «57 καρέκλες δεν πρέπει να μείνουν άδειες» του Σωματείου Καθηγητών Χορούτο απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 19:20, στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου «57 καρέκλες δεν πρέπει να αδειάσουν για όσες ώρες θα διαρκούσε ένα ταξίδι που θα είχε εκπληρωθεί. Άνθρωποι που κάθονται εκ περιτροπής σε μια θέση που δεν πρέπει να αδειάσει.»


Δεν ξεχνάμε τίποτε, είμαστε εδώ, απαιτούμε δικαίωση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web