Συμμετοχή της ΟΙΕΛΕ στην 24ωρη Παν. Απεργία της Γ.ΣΕΕ την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

9 Οκτωβρίου 2008,

Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008
διαμαρτυρόμενη για την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, την μείωση του κοινωνικού κράτους και την αναδιανομή πλούτου σε βάρος των εργαζομένων
με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού του 2009.
Απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Aρεως, στις 11:00.
Σε μια εποχή που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες. Όχι μόνο δεν επουλώνει αδικίες αλλά με τα αντικοινωνικά, φορομπηχτικά και αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά του μειώνει δραστικά το κοινωνικό κράτος.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους διεκδικούν δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Συστρατευόμενοι με το πλατύ μέτωπο των εργαζομένων-ανέργων-συνταξιούχων συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της 21 Οκτωβρίου 2008 και στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 11:00 στο Πεδίο του Aρεως.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι η εκδίκαση του φλέγοντος ζητήματος της προσφυγής της σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ορισμένη για τις 9/10/2008) για την κατάργηση του νόμου 2986/2002 , ο οποίος προστατεύει τα εργασιακά μας δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας, αναβλήθηκε λόγω αντικατάστασης του εισηγητή της υπόθεσης.
Ως εκ τούτου η ΟΙΕΛΕ αναμένει την νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης για την ανακοίνωση της απεργιακής κινητοποίησης και η προγραμματισμένη για τις 9/10/2008 απεργία αναβάλλεται.

Συνάδελφοι,
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας του κλάδου, την ώρα που απειλούνται, όχι μόνο τα εργασιακά μας κεκτημένα, αλλά και η ίδια μας η αξιοπρέπεια, την ώρα που οι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να εξαπολύσουν την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, προετοιμάζοντας έναν εργασιακό Μεσαίωνα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν επιτρέπεται να αδρανήσουμε. Είναι χρέος όλων μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους νεότερους, για το ζήτημα αυτό και να είμαστε σε επαγρύπνιση για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά για όλες τις καινούριες εξελίξεις από την ιστοσελίδα μας και την εφημερίδα "Ο Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός".

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σε όλους τους συναδέλφους!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά το συγκεκριμένο Νόμο στην ολότητα του ή οι εργοδότες επιδιώκουν κατάργηση κάποιων άρθρων.
Ευχαριστώ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web