Διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ

Μεγάλη θεσμική κατάκτηση είναι για την Ομοσπονδία μας η Διαιτητική απόφαση 59/2008 που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Μεσολάβησης Διαιτησίας την 24 Νοεμβρίου 2008 και ακολουθεί στη συνέχεια.
ΔΑ /2008
Η σημασία της ΣΣΕ δεν έγκειται τόσο στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει, όσο στο γεγονός ότι: παρά τη λυσσώδη αντίδραση των ιδιοκτητών ότι δεν έχουν νομική ικανότητα να συνάψουν ΣΣΕ, διότι τάχα δεν είναι εργοδοτική συνδικαλιστική οργάνωση, ο ισχυρισμός τους και οι βαρύγδουπες νομικές γνωματεύσης που τον στήριζαν κατερρίφθησαν τόσο κατά τη διαδικασία Μεσολάβησης όσο και της Διαιτησίας.
Η Διαιτητική αυτή Απόφαση κατοχυρώνει το δικαίωμα μας και δεσμεύει τους εργοδότες στη διαπραγμάτευση και σύναψη ΣΣΕ και μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε βελτίωση των όρων της στο μέλλον.
Η συλλογική σύμβαση προβλέπει την σχεδόν δωρεάν φοίτηση (έκπτωση 90%) δύο παιδιών του /της Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού στο σχολείο όπου εργάζεται.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, πότε θα καταλάβουν οι ιδιοκτήτες ότι καλό σχολείο είναι πρωτίστως αυτό που έχει καλούς εκπαιδευτικούς; Και καλός εκπαιδευτικός δεν είναι μόνο ο άρτια εκπαιδευμένος και έμπειρος, αλλά και αυτός που εργάζεται με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια.
Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία που έσυρε τους "μαγαζάτορες" της εκπαίδευσης από την ασυδοσία της αγοράς στο χώρο της Παιδείας.

Ανώνυμος είπε...

Το πλήρες κείμενο πού μπορεί να το διαβάσει κανείς? Όσο και να έψαξα δεν το βρήκα πουθενά. Στο site της ΟΙΕΛΕ το σχετικό Link δεν λειτουργεί.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη στιγμή το σχετικό link της ΟΙΕΛΕ ( ΔΑ/2008)απευθείας ανοίγει σε μορφή PDF το κείμενο της απόφασης.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web