VΙΙΙ. Διευθυντές ιδιωτικών σχολικών μονάδων

Με την Δ5\63855\19-6-2002 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ σχετικά με «Θέματα λειτουργίας και προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» διευκρινίζεται ότι «οι προϋποθέσεις για τον ορισμό και την τοποθέτηση διευθυντών στα ιδιωτικά σχολεία ορίζονται στις διατάξεις του ν. 682/77». Σύμφωνα με την Απόφαση 8904\1980 του Εφετείου Αθηνών, καθήκοντα διευθυντή ιδιωτικού σχολείου ανατίθενται με απόφαση του οικείου Προϊσταμένου Γραφείου Εκπαίδευσης στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό που έχει τα απαιτούμενα προσόντα, μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη του σχολείου.

Ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός που ορίζεται Διευθυντής ενός σχολείου θεωρείται ότι έχει πλήρες ωράριο, το οποίο συνεχίζει να έχει και στην περίπτωση που παύσει να είναι Διευθυντής, καθόσον δεν είναι δυνατό να γίνει μεταβολή της εργασιακής σχέσης σε βάρος του εργαζομένου.

(Σχετική είναι η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ Δ5\5945\3-7-1997)

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων (Δημοτικά Σχολεία) δεν έχουν ευθύνη τάξης, αναλαμβάνουν όμως τη διδασκαλία οποιουδήποτε μαθήματος του ωρολογίου προγράμματος, για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web