Επιστολή Διαμαρτυρίας

Αναρτούμε την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη
-------------------------------------------------------------------------------


"ΠΡΟΣ : Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: όπως λίστα παραληπτών

Κύριοι,

Σας στέλνουμε τη συνημμένη Επιστολή Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ με το αίτημα να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΣΙΕΛΒΕ και να σταλεί, όπως και η δική σας εις βάρος μας καταγγελία, σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μέσω της λίστας επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Το Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
- Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Καρατάσιο
- Διευθυντή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Κωνσταντινίδη
- Προϊστάμενο Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπ/σης, κ. Ν. Καλογεράκο
- Τα μέλη του Σ.Ι.Ε.Λ.-Β.Ε.

Κύριε Πρόεδρε ,

Με λύπη πληροφορηθήκαμε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την καταγγελία του Δ.Σ. του ΣΙΕΛΒΕ εις βάρος του Γυμνασίου – Λυκείου των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ. Η καταγγελία, η οποία διανεμήθηκε μέσω της λίστας επικοινωνίας σας προς όλα τα μέλη και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΣΙΕΛΒΕ, αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό απαξίωσης Συλλόγου Εκπαιδευτικών και μας προσβάλλει βαθύτατα. Είναι δε πλήρης ανακριβειών, οι οποίες προφανώς διατυπώνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, για ψηφοθηρικούς λόγους και για λόγους διατάραξης του εργασιακού κλίματος ΜΑΣ στα Εκπαιδευτήρια (το οποίο κάποιους ίσως και να τους ενοχλεί).

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωστοποιούμε πως όλοι οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας ήταν ενήμεροι για την προγραμματισμένη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου και τον Πρόεδρο της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. κ. Κουρουτό και με προσωπική μας επιλογή δεν παρεστήκαμε. Και αυτό σας το τονίζουμε ευθαρσώς και με παρρησία, καθώς στην προηγούμενη ενημερωτική συνάντηση δε μας δώσατε καμία απολύτως απάντηση στις ερωτήσεις που σας θέσαμε, δίνοντας την εντύπωση ότι είστε ανενημέρωτοι και καλύπτεστε πίσω από ρητορείες, χωρίς να αρθρώνετε ουσιαστικό λόγο. Την άποψή μας αυτή την εκφράσαμε τότε και ενώπιον ΣΑΣ.

Κατόπιν τούτων, και για να έλθουμε στα όσα πρόσφατα συνέβησαν, οι λόγοι της άρνησής μας, να παραστούμε στη συνάντηση, ενισχύθηκαν και από το γεγονός ότι προσπαθήσατε, εκβιαστικά και προσχηματικά, να μας συναντήσετε νωρίτερα της προκαθορισμένης ώρας συνάντησης στις 14.40΄. Ψευδώς ισχυρίζεστε ότι εμποδιστήκατε να εισέλθετε στο χώρο του σχολείου μας. Ουδείς σας εμπόδισε. Όπως, όμως, σας τόνισε ο συνάδελφος και υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων κ. Θεόδωρος Τσιόγκας, ο Πρόεδρος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. ήταν ευπρόσδεκτος να αναρτήσει ανακοινώσεις στο γραφείο των καθηγητών του συλλόγου μας και στους πίνακες Ανακοινώσεων των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ. Εσείς, προφανώς, φοβούμενοι ότι θα απέχουν πολλά μέλη του συλλόγου μας από την επικείμενη συνάντηση, προσπαθήσατε να μας συναντήσετε βιαίως, καλυπτόμενοι πίσω από το συνδικαλιστικό σας δικαίωμα, παραγνωρίζοντας ότι η άσκηση αυτού, δεν μπορεί να αντιβαίνει τα χρηστά ήθη. Έτσι συνηθίζετε εσείς να ασκείτε συνδικαλισμό;

Ισχυρίζεστε ότι εμποδιστήκατε κατά τρόπο προσβλητικό και απαξιωτικό από τη διοίκηση να εισέλθετε. Αναλογιστήκατε, αν η δική σας στάση ήταν προσβλητική και απαξιωτική, τόσο απέναντι στη διοίκηση όσο κυρίως έναντι των συναδέλφων σας; Προφανώς όχι. Αν το είχατε αναλογιστεί δε θα εκφραζόσαστε μ’ αυτόν τον τρόπο, να εκβιάζετε τη συμμετοχή μας και να μας θεωρείτε άβουλους υπαλλήλους, που υποκύπτουμε σε παράνομες ενέργειες της εργοδοσίας και σεις να φαίνεστε ως οι αυτόκλητοι δήθεν σωτήρες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στα ουσιαστικά προβλήματα συναδέλφων δεν υπήρξατε ποτέ κοντά μας, ούτε για συμπαράσταση. Θέλετε να σας αναφέρουμε τις περιπτώσεις; Όσο αφορά το επιχείρημά σας ότι η διοίκηση «επιχειρούσε πιθανότατα να αποκρύψει παρανομίες στο καθεστώς λειτουργίας ή στο εργασιακό καθεστώς» στο Γυμνάσιο – Λύκειο, ενώ στο Δημοτικό ήταν σύννομη, δε χρειάζεται καμία απάντηση. Καταρρίπτεται από μόνο του ως παράλογο και φανερώνει το επίπεδο της συνδικαλιστικής σας σκέψης και πρακτικής.

Κύριοι, σταθήκατε για άλλη μια φορά λίγοι. Δεν έχετε δικαίωμα να σπιλώνετε και συκοφαντείτε ένα Σύλλογο εξαιτίας των δικών ΣΑΣ αδυναμιών και των κακών σας συνδικαλιστικών πρακτικών. Ο Συνδικαλισμός υπάρχει για να προασπίζει και να περιφρουρεί τα Δικαιώματα όλων των εργαζομένων και όχι να τα καπηλεύεται και να τα καταστέλλει ο ίδιος. Υπάρχει για να «υπηρετεί» τον εργαζόμενο και όχι να τον εκμεταλλεύεται και να «παίζει στις πλάτες του». Τέλος, κύριοι, οφείλετε να μην ξεχνάτε ότι είστε αιρετοί στην υπηρεσία μας και όχι όργανο κάποιων που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Και ο εννοών εννοείτω .

Θεσσαλονίκη, 08 - 04 - 2009

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ

Υ.Γ. Η απάντηση στην καταγγελία σας αποτελεί κοινή απόφαση όλων των Εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας την οποία προσυπογράφουν. Η ενυπόγραφη κατάσταση βρίσκεται στη διάθεσή σας. "

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατάπτυστο κείμενο. Σίγουρα οι εμπνευστές του και ο υποβολέας του φωνάζουν ως κλέφτες για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, μόνο και μόνο για να προστατέψουν αυτούς ΄που τους πληρώνουν. Και μόνη η σύγκριση των δύο κειμένων δείχνει ποιος παλεύει για τις κοινές υποθέσεις και ποιος γλύφει το χέρι που τον αμείβει ! Αίσχος. Με προσβάλει ως ιδιωτικό εκπαιδευτικό.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω από άνθρωπο του Φρυγανιώτη ότι την επιστόλη αναγκάστηκαν να την υπογράψουν οι συνάδελφοι.Κανείς δε γνώριζε το συμβάν.Τους παρουσίασε η εργοδοσία το γεγονός όπως αυτή ήθελε.

Ανώνυμος είπε...

Αφου το κείμενο λοιπον είναι κατάπτυστο γιατι κρυβεστε στην ανωνυμια σας; Κυριε συνάδελφε δεν έχετε ονοματεπώνυμο;

Ανώνυμος είπε...

Μετά από ένα μήνα θυμήθηκε κάποιος ανώνυμος να ζητήσει το όνομα ενός άλλου ανώνυμου! Γιατί δεν αποκαλύπτει πρώτα αυτός το δικό του;

Ανώνυμος είπε...

" Ξέρω από άνθρωπο του Φρυγανιώτη ότι την επιστόλη αναγκάστηκαν να την υπογράψουν οι συνάδελφοι.Κανείς δε γνώριζε το συμβάν.Τους παρουσίασε η εργοδοσία το γεγονός όπως αυτή ήθελε."
ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΥς ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕς Η ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΠΕ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web