Απάντηση του προέδρου του ΣΙΕΛΒΕ στην επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών (Γυμνασίου-Λυκείου) Φρυγανιώτη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ποτέ δε θα ερχόμουν σε αντιπαράθεση με συναδέλφους που ασκούν κριτική όσο άδικη, σκληρή και ίσως υστερόβουλη είναι αυτή. Είναι θέμα αρχών. Ο ρόλος του προέδρου ενός σωματείου δεν πρέπει να εξαντλείται στην αντιπαράθεση με τα μέλη του σωματείου. Αλλού βρίσκεται το μέτωπο. Είμαι, όμως, αναγκασμένος να απαντήσω στη επιστολή διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου – Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των μελών του προεδρείου που ήταν παρόντα στο συμβάν. Κι αυτό, επειδή κατά την εκτίμησή μου μέσα από την εν λόγω επιστολή, πέρα από κριτική στον πρόεδρο και στα μέλη του σωματείου, επιχειρείται η απαξίωση και η αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής τους υπόστασης απέναντι στα θεσμικά όργανα της εκπαίδευσης. Εκεί, δηλαδή, που καθημερινά δίνεται η μάχη για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων και την σύννομη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.

Η επιστολή την οποία προσυπογράψανε οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, δημοσιεύτηκε στο site του Συλλόγου όχι μόνο επειδή αυτό αποτελούσε αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά για να έχει τη δυνατότητα ο κάθε συνάδελφος να συγκρίνει τις δύο επιστολές (την καταγγελία του Συλλόγου και την επιστολή διαμαρτυρίας) και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα. Προσωπικά εκτιμώ ότι η εν λόγω επιστολή διαμαρτυρίας είναι αδιανόητο να αποτελεί προϊόν ελεύθερης και αβίαστης συζήτησης και είναι γραμμένη εν σπουδή. Και, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά το δήθεν θιγμένο, από την καταγγελία του ΣΙΕΛΒΕ, κύρος του Συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου. Από την καταγγελία του ΣΙΕΛΒΕ δεν προκύπτει καμία τέτοια αφορμή. Σε καμία περίπτωση, άλλωστε, κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να αποτελεί επιδίωξή μας. Αντίθετα, είμαι πεπεισμένος ότι τελικά μέσα από μια τέτοια επιστολή διαμαρτυρίας επιχειρείται, χωρίς επιτυχία, να αποκατασταθεί το θιγμένο κύρος της κας Φρυγανιώτη, που παράνομα και προκλητικά αρνήθηκε την είσοδο στην αντιπροσωπεία του προεδρείου του ΣΙΕΛΒΕ και του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, κ. Κουρουτού και επιβραβεύει τη στάση της, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει άλλοθι στην αβελτηρία της διοίκησης της εκπαίδευσης.

Σε ότι αφορά στο ύφος, τη φρασεολογία και τις κατηγορίες που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι για να στολίσουν την κριτική τους, δεν έχω τίποτα να σχολιάσω. Η καθημερινή προσπάθεια και η στάση των μελών του Δ.Σ. του ΣΙΕΛΒΕ αποτελούν την καλύτερη απάντηση. Ένα όμως είναι σίγουρο: ότι σήμερα αρκετοί θα είναι αυτοί που «θα τρίβουνε τα χέρια τους» από ικανοποίηση. Κι ο νοών νοείτω.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η κριτική δεν είναι μόνο θεμιτή, αλλά και επιβεβλημένη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε το έργο του Συλλόγου. Και σίγουρα αποτελεί την καλύτερη κληρονομιά γι’ αυτούς που θα ακολουθήσουν. Για να είναι γόνιμη όμως θα πρέπει να είναι καλοπροαίρετη και βέβαια τεκμηριωμένη.

Αγαπητοί συνάδελφοι, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίζεται από την έκπτωση των εργασιακών σχέσεων. Σε ένα τέτοιο κλίμα τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αποτελούν βορά των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων και όχι μόνο. Κι αυτό δεν είναι κινδυνολογία. Μόνο η συσπείρωση και η κοινή δράση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον του κλάδου. Ας μην γινόμαστε εμείς αυτοί που κουβαλούν το νερό στο μύλο των ιδιοκτητών.

Με εκτίμηση,

Απόστολος Βουρκούδης
Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Ι.Ε.Λ.-Β.Ε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πρόεδρε πολύ καλά τα είπες!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΡΑΣΗ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ.ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος που ο προηγούμενος Ανώνυμος ισχυρίζεται ότι διαμαρτύρεται καλό θα ήταν να αναρωτηθεί μήπως θα έπρεπε να διαμαρτύρεται απέναντι στον εργοδότη του και όχι προς τους συναδέλφους του. Εξάλλου ο ΣΙΕΛΒΕ έχει κάνει τόσα πολλά για να ενισχύσει την επικοινωνία με τα μέλη του που κανένας άλλος σύλλογος μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει (ιστοσελίδα με δυνατότητα σχολιασμού των ανακοινώσεων, mailing list, παρουσία γραμματείας 4 απογεύματα την εβδομάδα, δημοσιοποίηση των διευθύνσεων ηλ. ταχυδρομείου των μελών του Δ.Σ., επισκέψεις στα σχολεία για άμεση επαφή με τους συναδέλφους κ.α.). Αν λοιπόν κάποιος ήθελε να εκφράσει απορίες ή παράπονα είχε πάρα πολλούς τρόπους να το κάνει, ιδιαίτερα για την "επιλεκτική" δήθεν δράση του συλλόγου. Δεν υπάρχει σχολείο που να μην το έχουν επισκεφθεί οι αιρετοί εκπρόσωποι του ΣΙΕΛΒΕ επιδιώκοντας το διάλογο και την αμφίδρομη επικοινωνία με τους συναδέλφους και την επιδίωξη της λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σε κάθε περίπτωση οι παρεμβάσεις γίνονται με γνώμονα τα καταγγελόμενα και όχι το όνομα του σχολείου. Αυτό επιβεβαιώνεται από την πληθώρα αποφάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης, στα οποία συμμετέχουν οι αιρετοί, που προασπίζουν τα έννομα συμφέροντα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, από το πλήθος των ένδικων μέσων που επιτυχημένα χρησιμοποιήθηκαν, από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις και πολλά άλλα σε όλες τις πόλεις (Θεσ/νίκη, Βέροια, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο). Βέβαια, ποτέ κανείς δεν ισχυριστήκε ότι είναι "σωτήρας". Η μόνη μας δύναμη είναι η συμμετοχή και η στήριξη των συναδέλφων στην κοινή υπόθεση που λέγεται "Σύλλογος" και τίποτε άλλο. Αν κάποιοι, όπως ο προηγούμενος Ανώνυμος, πιστεύουν ότι οι συλλογικότητες μπορούν να διεκδικούν από τον καναπέ, ας αλλάξει καλύτερα κανάλι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ!!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ . . . . . ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΣ ΣΥΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αποτελεσματικότητα και ήθος ! Είναι ακριβώς οι λέξεις που ταιριάζουν στη μέχρι σήμερα δράση των αιρετών του ΣΙΕΛΒΕ. Μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει παρατηρώντας τις παρεμβάσεις και τις πρωτοφανείς επιτυχίες που κάθε μέρα κατορθώνει το ΔΣ. Αν βέβαια κάνει κανείς τον κόπο να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. Αν όχι, τότε οι αποψεις που διατυπώνει, εύκολα αστοχούν.

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφε με τα κεφαλαία σου αναφέρω οτι το να γραφεις με caps lock σημαινει στην πληροφορικη οτι φωνάζεις. Πάτα λοιπον το κουμπακι δίπλα απο το 'Α' και συνέχισε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.TO NA ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ.ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ :ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web