Επιστολή ΟΙΕΛΕ για την διαιτητική απόφαση 59/2008

Αθήνα, 20 Μαΐου 2009
Αρ. Πρωτ.: 17970

ΠΡΟΣ : Tην Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : - Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας,
κ.Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
- Γ.Γ. ΥΠΑΚΠ κ. Δ. Κοντό
- Πρόεδρο ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο
- Γ.Γ. ΓΣΕΕ κ. Κ. Πουπάκη

Κυρία Υφυπουργέ,
Η παράλειψη του Γ.Γ. και των Υπηρεσιών του Υπουργείου σας να προωθήσουν την υποχρεωτικότητα της διαιτητικής απόφασης 59/2008 (24 Νοεμ. 2008) του ΟΜΕΔ που συνιστά ΣΣΕ μεταξύ της ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί) και του ΣΙΕΙΕ (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων), ενώ έχει προ πολλού περαιωθεί η συλλογή και διακρίβωση των στοιχείων που θεμελιώνουν τις προϋποθέσεις για την υποχρεωτικότητα της – χωρίς αυτό να οφείλεται σε αδράνεια των υπηρεσιών, αφού ο Γ.Γ. κ. Δ. Κοντός δήλωσε προς τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ ότι αυτό (δηλ. η κήρυξη της υποχρεωτικότητας της ΣΣΕ) δεν πρόκειται να συμβεί στη διάρκεια της δικής του θητείας στο Υπουργείο – προκαλούν υποψίες ότι το Υπουργείο σας δεν προστατεύει την εργασία, αλλά τους εργοδότες.
Aλλα ήταν τα «μέτρα και σταθμά» σας όταν, πριν από λίγους μήνες, κηρύξατε υποχρεωτική τη ΣΣΕ των διδασκόντων στα κέντρα ξένων γλωσσών που μείωσε τις αποδοχές τους, με το επιχείρημα ότι σας υποχρέωνε το νομικό πλαίσιο. Το ίδιο νομικό πλαίσιο ισχύει και τώρα και ισχύει ανελαστικά.
Η άρνηση του Γ.Γ. κ. Δ. Κοντού να προβεί σε ενέργειες δεσμίας αρμοδιότητάς του, όπως είναι η εγγραφή στην Η.-
Δ. του ΑΣΕ της συζήτησης της διαιτητικής απόφασης 59/2008, συνιστά παράβαση καθήκοντος. Για τον λόγο αυτό περιμένουμε άμεσα, εντός της προσεχούς εβδομάδας, την εισαγωγή του θέματος στο ΑΣΕ, διαφορετικά θα προβούμε στις νόμιμες ενέργειες που διασφαλίζουν τα δικαιώματά μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΕΡΤΣΟΣ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web