Ψήφισμα του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ (15/4/2010)


Το Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. καταδικάζει την άδικη και παντελώς αβάσιμη σύλληψη και δίωξη του Μάριου Ζέρβα κατά τη διάρκεια της πανεργατικής διαδήλωσης της 11ης Μάρτη.

Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής που εκδηλώθηκε από το ξεκίνημα της διαδήλωσης. Η πορεία χιλιάδων ανθρώπων στην Αθήνα πνίγηκε ξανά από τα χημικά όπλα της αστυνομίας και απειλήθηκε από τη βία των ΜΑΤ, από αναίτιους ξυλοδαρμούς απεργών και μελών των σωματείων.

Έγινε φανερό στους απεργούς ότι οι συλλήψεις διαδηλωτών, όπως αυτή του Μάριου Ζέρβα, η οποία έγινε σε απόσταση από οποιαδήποτε σύγκρουση διαδηλωτών – αστυνομίας, έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Ωστόσο η μαχητική διαδήλωση που έγινε έδωσε αποφασιστική απάντηση. Η απαράδεκτη και άνευ δίκης συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα, η αδικαιολόγητη άρνηση εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισής του αποσκοπεί να στείλει στους εργαζόμενους το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στην οποιαδήποτε λαϊκή δια μαρτυρία.


ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 11Ης ΜΑΡΤΗ.


ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web