Πανεκπαιδευτική απεργία την Τετάρτη 30 - 3 - 2011


Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ το ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ επίσης ομόφωνα καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς της Βόρειας Ελλάδας να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία της Τετάρτης 30-3-2011 και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά, όπως και άλλα βασικά κοινωνικά αγαθά, από την κυβερνητική πολιτική κατά των δικαιωμάτων των πολιτών και υπέρ των εμπνευστών των μνημονίων και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

 

Παρά τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει επί ίσοις όροις ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες, οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα διευρύνουν το χάσμα των εκπαιδευτικών ευκαιριών και σπρώχνουν τους φτωχότερους στο κοινωνικό περιθώριο.

Από τη μια η δημόσια εκπαίδευση συρρικώνεται και υποβαθμίζεται, με συνέπεια την εξ’ αντικειμένου αθέμιτη ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα αστικά κέντρα, προς την οποία αναπόφευκτα καθοδηγούνται όσοι ακόμα μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος της. Και από την άλλη, τα ιδιωτικά σχολεία αφήνονται ασύδοτα, εκτός ελέγχου να παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο, να εκμεταλλεύονται τους εκπαιδευτικούς και να παράγουν σκάνδαλα στην επιδίωξή τους να μεγιστοποιούν το κέρδος τους.

Το σχολείο της αγοράς δεν είναι η λύση στο εκπαιδευτικό πρόβλημα. Ούτε αποτελεί μονόδρομο επιβεβλημένων δήθεν από την Ε.Ε. υποχρεώσεων για απελευθέρωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, όπως εκ του πονηρού συνωμολόγησαν οι υπογράψαντες τα μνημόνια.  Εκπαίδευση χωρίς την εγγύηση της ποιότητάς της από την πολιτεία δεν είναι δυνατή.

 

Για αυτό ζητούμε:

 

• Την ενίσχυση του νομικού πλαισίου για την εποπτεία της νόμιμης λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, που σήμερα προκλητικά και ατιμώρητα παραβιάζεται με συνενοχή των ιδιοκτητών τους και στελεχών της διοίκησης.

 

• Την άμεση έκδοση της Υ.Α. που έχει υποσχεθεί η Υπουργός ΠΔΒΜΘ και που θα υλοποιεί τη δήλωσή της στην Βουλή την 9/9/2010 «...ότι θα υπάρχει και επαρκής και σαφής αιτία σε περίπτωση απολύσεων». Καμία αδικαιολόγητη απόλυση εκπαιδευτικού: Εάν η παρούσα ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ τον βλέπει ως ιδιωτικό υπάλληλο, το Σύνταγμα τον θέλει λειτουργό.

 

• Τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και τον έλεγχο από τη πολιτεία της επιλογής των Διευθυντικών τους στελεχών.

 

• Την άμεση επανόρθωση της τροπολογίας για την αδειοδότηση των φροντιστηρίων που τα απαλλοτριώνει από την εποπτεία του ΥΠΔΒΜΘ και τα εκχωρεί στα συμφέροντα της ασύδοτης αγοράς.

 

 

 

·        Όλοι στην απεργία

 

       Τα δικαιώματα κερδίζονται με αγώνες


Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web