Απεργούμε την Τετάρτη 30 Μαρτίου



Συνάδελφοι,
Εδώ και ένα χρόνο περίπου η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προβαίνει συστηματικά στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ρόλου των εκπαιδευτικών, και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία. Το υπουργικό επιτελείο έχει ανάγει σε προνομιακούς συνομιλητές του όσους βλέπουν στην ιδιωτική εκπαίδευση ένα τοπίο άνομης κερδοφορίας και την Παιδεία ως προϊόν προς πώληση. Αδιαφορούν μάλιστα ακόμη και για συνταγματικές προβλέψεις που θέλουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης εκχωρούμενο σε ιδιώτες υπό τον αυστηρό έλεγχο της Πολιτείας. Πρόκειται για θιασώτες της αχαλίνωτης αγοράς που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην κορυφή της εκπαιδευτικής ιεραρχίας.
Απέναντι σε αυτούς δε φτάνει που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας· πρέπει να έχουμε και τη δύναμη να τους φοβίσουμε, γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν.
Συνάδελφοι, η δύναμή μας είναι η ενότητά μας, η συλλογικότητά μας, η μαζικότητα της κοινής μας δράσης. Πρέπει για άλλη μια φορά να φωνάξουμε για τα αυτονόητα, ότι είμαστε λειτουργοί της εκπαίδευσης και όχι αναλώσιμα όργανα κερδοφορίας, ότι ως «ψυχή των ιδιωτικών σχολείων» δεν γίνεται να απολυόμαστε αναιτιολόγητα κι οποτεδήποτε. Επόμενος σταθμός αυτής της προσπάθειας είναι η

πανεκπαιδευτική απεργία της Τετάρτης, 30 Μαρτίου 2011

Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο, στις 11:30, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web