Παράνομο το "κούρεμα" των αποδοχών στα εκπ. Φρυγανιώτη



Την αρμόζουσα απάντηση έλαβε ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη από την Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, διότι παράνομα περιέκοψε τις αποδοχές των εκπαιδευτικών του σχολείου, εντάσσοντάς τους στο «Ενιαίο Μισθολόγιο». Κατόπιν καταγγελίας του ΣΙΕΛΒΕ, η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης με την υπ. αριθμ. 7394/01-12-2011 επιστολή της τονίζει ότι «οποιαδήποτε περικοπή ή μείωση αποδοχών στους εκπαιδευτικούς των «Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη» κρίνεται μη σύννομη και άρα καταχρηστική, γιατί αντίκειται στην ήδη υπάρχουσα νομοθεσία… και φαίνεται να αγνοεί τις πρόσφατες εγκυκλίους του ΥΠΔΒΜΘ». Επιπλέον, υπογραμμίζει : «σας εφιστούμε την προσοχή για την τήρηση και εφαρμογή της νομιμότητας και σας ενημερώνουμε πως θα ελέγχουμε μηνιαίως τις μισθολογικές καταστάσεις των εκπαιδευτηρίων σας»
Συνάδελφοι, ήταν γνωστό ότι ο νόμος και το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά πως η τήρηση της νομιμότητας εξαρτάται και από εμάς. Δεν υπογράφουμε τις παράνομες μισθοδοτικές καταστάσεις, διότι η υπογραφή μας είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος να μειώσουν τις αποδοχές μας οι εργοδότες. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, παρά το ότι δεν συναινέσαμε, πρέπει να το καταγγείλουμε στην αντίστοιχη διεύθυνση εκπαίδευσης και στον σύλλογό μας. Καλό θα ήταν ακόμη και οι συνάδελφοι που υπέγραψαν ή αποδέχθηκαν σιωπηρά την υπαγωγή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο, να δηλώσουν έστω και καθυστερημένα με υπεύθυνή τους δήλωση προς το σχολείο και προς την αντίστοιχη διεύθυνση εκπαίδευσης ότι δεν αποδέχονται την περικοπή.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Σ.Ι.Ε.Λ.-Β.Ε. για την άμεση ανταπόκριση αλλά και στους 17 (σε σύνολο 22) από εμάς που δεν υπογράψαμε τελικά.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web