Απεργία στο "ΆΞΙΟΝ" στην Ξάνθη

48ωρη απεργία κήρυξε η ΟΙΕΛΕ για τις 16 και 17 Απριλίου στο δημοτικό σχολείο του ιδ. εκπαιδευτηρίου "Άξιον" στην Ξάνθη, μετά από ομόφωνο αίτημα των εκπαιδευτικών που εργάζονται απλήρωτοι για πολλούς μήνες (από 4 μέχρι 11, όπως καταγγέλλουν). 
Το πρόβλημα μη έγκυρης καταβολής αποδοχών στο εν λόγω εκπαιδευτήριο είναι χρόνιο. Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν τα τελευταία τρία χρόνια παρέμβει με ποικίλους τρόπους τόσο στην ιδιοκτησία του σχολείου όσο και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης Ξάνθης . Εντούτοις, καμία σοβαρή πειθαρχική ποινή δεν επιβλήθηκε ούτε οι ιδιοκτήτες άλλαξαν στάση. Επιχείρησαν, μάλιστα, με υποσχέσεις να υποχωρήσουν οι αντιδράσεις. Οι αποδοχές,  όμως, εξακολουθούν να μην καταβάλλονται κανονικά.
Ο ΣΙΕΛΒΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους και χαιρετίζει την αποφασιστική τους στάση για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι συνάδελφοι όλη μέρα έχουν υποστεί απίστευτη ψυχολογική πίεση τόσο απο την διεύθυνση όσο και απο τους ιδιωκτήτες ωστέ να μην απεργήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για τις κλασικές τακτικές των εργοδοτών και των υποστηρικτών τους. Οι συνάδελφοι δεν πρέπει να πτοούνται. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Συμπτωματικά (!) την ίδια μέρα κήρυξης της απεργίας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ξάνθης ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι έκανε λάθος που ενέταξε τους εκπαιδευτικούς σε βαθμούς με ημερομηνία 16-6-2012 και για αυτό ανακαλεί την απόφασή της και τους κατατάσσει από 1-11-2011!!! Συμπτωματικά πάλι λίγες μέρες πριν έφθασε εξώδικο σ διεύθυνση εκπαιδευσης από τον σύνδεσμο των ιδιοκτητών που απειλούσε με μηνύσεις (βλέπε νόμο Μανιτάκη)όποιον ενέτασσε ιδιωτικό εκπαιδευτικό με ημερομηνία 16-5-2012!

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web