48ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ 16 και 17 Σεπτεμβρίου

Συνάδελφοι,

Η πιο κρίσιμη στιγμή έφτασε. Το μέλλον μας, το μέλλον των ιδιωτικών σχολείων ως παρόχων κοινωνικού αγαθού, η δυνατότητά μας να εξακολουθούμε να είμαστε λειτουργοί της εκπαίδευσης κρίνεται. Η συμμετοχή μας στην 48ωρη απεργία (16-17/9) και στη συγκέντρωση της Δευτέρας θα δώσει το πιο ηχηρό μήνυμα σε ιδιοκτήτες και Υπουργείο Παιδείας, που εδώ και τρία χρόνια πορεύονται χέρι-χέρι, ότι δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθεί στα ιδιωτικά σχολεία ο Μεσαίωνας. Ότι δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν την Παιδεία σε εμπορικό προϊόν. Ότι δεν θα γίνει πράξη το όνειρό τους να μεταβληθεί ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός λειτουργός σε αναλώσιμο υπάλληλο. Ότι θα μπει φραγμός στην πρωτοφανή  και χυδαία κρατική χρηματοδότηση των σχολαρχών με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (50 εκατομμύρια ευρώ τη χρονιά που έρχεται), την ώρα που οι μισθοί μας έχουν συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 35%. 
Το Υπουργείο Παιδείας και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς ως «αργόσχολους». Οι ιδιοκτήτες επιχειρούν, είτε με εκβιασμούς για απόλυση, είτε με ψεύτικα καλοπιάσματα και καλλιέργεια εφησυχασμού ότι, δήθεν, δεν θα απολύσουν εκπαιδευτικούς, να κατευνάσουν τις αντιδράσεις. Το ποτάμι, όμως, δεν γυρίζει πίσω. Ούτε για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ούτε για τους σχολάρχες που χάνουν οσονούπω το μεγάλο χορηγό τους. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας, για να μπορούμε να σταθούμε με θάρρος και γενναιότητα στην τάξη μας, χωρίς να είμαστε αντικείμενο χειραγώγησης και απειλών.
Χωρίς αγώνα, τίποτε δεν κατακτιέται. Σε ένα μήνα το ΣτΕ θα κρίνει την εγκυρότητα της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, η οποία, εάν εφαρμοζόταν, θα καταργούσε τη συνταγματική επιταγή για κρατική εποπτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση με τραγικές συνέπειες για όλους μας. Όσοι εφησυχάσουν, αδιαφορήσουν, κάνουν πίσω, παίρνουν το βάρος της ιστορικής ευθύνης. Οι χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έκαναν το 1977 δύο μήνες απεργία σε πολύ σκληρότερες εποχές για να κατακτηθεί ο νόμος 682/77 δείχνουν το δρόμο. Όσα κέρδισαν γενιές ιδιωτικών εκπαιδευτικών, δεν πρέπει να τα πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων.ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ& ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16&17/9/2013
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 16/9, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 12:00


Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web