Παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ για την μη κλήση ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις πανελλαδικές εξετάσεις

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819
e-mail: oiele@ath.forthnet.gr
 site:          www.oiele.gr
_________________________________________________________________________________________

Αθήνα,28/5/2014 
Αριθμ. Πρωτ: 38024
ΠΡΟΣ
Τον  Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων  κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ,

Οι επιπτώσεις των πρόσφατων ψηφισθεισών ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση δημιουργούν τριγμούς ακόμη και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της προχειρότητας που διακρίνει τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας για ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα.
Ουδείς από τη διοίκηση της εκπαίδευσης γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει από αυτά που ψηφίσατε στο πολυνομοσχέδιο και στο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές. Ουδείς γνωρίζει, εάν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί – που σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι λειτουργοί δημόσιου αγαθού – θα συμμετάσχουν ως επιτηρητές και βαθμολογητές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αν και έχουν ορισμένοι προσκληθεί αρμοδίως, καθώς εκδίδονται από κάποιες αρχές αυθαίρετες οδηγίες περί μη συμμετοχής τους. Η αντισυνταγματική μεταφορά της επιτήρησης των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Εργασίας έχει προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο που σήμερα απειλεί τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και αύριο θα μετατρέψει τα ιδιωτικά σχολεία σε νομικό πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και ιδιοκτήτες με ανυπολόγιστες συνέπειες στην αρμονική λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.
Σας καλούμε άμεσα να εκδώσετε εγκύκλιες οδηγίες τόσο για τις ρυθμίσεις που πρόσφατα ψηφίσατε στη Βουλή όσο και για να αποσαφηνιστούν τα περί συμμετοχής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Είναι αναγκαίο για το καλό χιλιάδων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών η προχειρότητα και η αστάθεια που προκαλείται από ρουσφετολογικές υπέρ των σχολαρχών και αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις να λάβει ένα τέλος.
 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web