ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ: ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΣ Υ.ΠΑΙ.Θ.: ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες στις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδος) υπό την αιγίδα της Κομισιόν η συνάντηση του European Advisory Group for EducationΣτην ατζέντα της συνάντησης βρισκόταν το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που παρέχονται από ιδιωτικούς φορείς της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τοποθετήθηκε με σαφήνεια σήμερα στο ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών και της πιστοποίησης της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχουν ιδιωτικοί φορείς της εκπαίδευσης, αποφασίζοντας ότι δεν πρόκειται να επικυρωθεί η αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο (EQF), εάν πρώτα το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεν δώσει εξηγήσεις και δε λάβει μέτρα για όσα έχουν καταγγελθεί! Αξίζει να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο European Advisory Group of Education για την καταγγελία των κοινωνικών εταίρων σχετικά με τους παράνομους τίτλους σπουδών που εκδίδονται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ανεστάλη, επειδή ζητήθηκε – λόγω της μείζονος σημασίας του ζητήματος – η παρουσία μέλους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ (Υπουργού, Υφυπουργού ή Γεν Γραμματέα), ώστε να δοθούν επιτέλους εξηγήσεις για το τι συμβαίνει σε σχέση με την πιστοποίηση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας των τίτλων σπουδών που εκδίδουν ιδιωτικοί φορείς της εκπαίδευσης. Κανείς όμως από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν προσήλθε στη σημερινή συνάντηση.  Γιατί, άραγε;Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός και ο Αντιπρόεδρος Νίκος Παΐζης πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με μέλη του Advisory Group εκθέτοντας τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων και της Ομοσπονδίας. Συναντήθηκαν, επίσης, με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Εκπαιδευτικών Συνδικάτων (ETUCE) Agnes Roman και με μέλη της Επιτροπής, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους στον αγώνα τους για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ή ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, Ή ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΟΙΕΛΕ καλεί για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο να επιλέξει: Ή οι ενέργειες του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα συνταχθούν με τη νομιμότητα, το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, τον εκσυγχρονισμό δομών και θεσμών, ή θα συνεχίζεται το πάρτι της αδιαφάνειας και της ανομίας των διαπλεκόμενων εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.


Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web