Πρωτοβουλίες Βουλευτών και Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην ιδιωτική εκπάιδευση

1. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης έθιξε το θέμα της ισοτιμίας των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών από το ιδιωτικά σχολεία στη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας "Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων" την Τετάρτη 1-10-2014. Ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά το νομοθετικό τσουνάμι Αρβανιτόπουλου, λέγοντας ότι η απουσία του κρατικού ελέγχου απειλεί την ισοτιμία των τίτλων που τα ιδιωτικά σχολεία εκδίδουν, ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν χάσει την συνταγματικά επιβαλλόμενη ιδιότητα του εκπαιδευτικού λειτουργού.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο (η τοποθέτηση του κ. Αμανατίδη για την ιδιωτική εκπαίδευση ξεκινά από την αρχή του βίντεο μέχρι και το 3:43).

2. Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος και Σ. Σακοράφα κατέθεσαν Ερώτηση προς την Ευρωβουλή με αίτημα γραπτής απάντησης με τα ακόλουθα αιτήματα:
  • Τι προτίθεται να πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα;
  • Τι προτίθεται να πράξει για να περιφρουρηθεί η κατοχυρωμένη ισονομία ανάμεσα σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.;

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web