ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ: ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας (6/11).

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Φ.Ε

Όπως είναι γνωστό στον κλάδο μας, οι πρωτοστάτες της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι οι κ.κ. Μπαμπινιώτης και Αλ. Σαμαράς που ηγούνται των Αρσακείων Σχολείων και του Κολλεγίου αντίστοιχα. Σήμερα αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά για ποιο λόγο οι εν λόγω συνδιαμόρφωναν πολιτικές μαζί με το ΥΠΑΙΘ ώστε να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από τον έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων και να απελευθερωθούν οι απολύσεις. Ο κ. Μπαμπινιώτης συγκεκριμένα, ως Υπουργός Παιδείας επιχείρησε τρείς φορές να καταργήσει τον έλεγχο των καταγγελιών σύμβασης από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΙΘ όπως καθόριζαν οι νόμοι και οι αποφάσεις του ΣτΕ με προφανή στόχο την «διευκόλυνση» των ιδιοκτητών (και του εαυτού του) στο να απολύουν εκδικητικά όποιον εκπαιδευτικό τολμούσε να «σηκώσει κεφάλι» και να διεκδικήσει νόμιμα δικαιώματά του (συνημμένο 1).
 

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ιδιωτική εκπαιδευτικός που εδώ και 33 χρόνια  υπηρετεί στο Αρσάκειο, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (συνημμένο 2για την παράνομη μετακίνησή της σε άλλο σχολείο του Αρσακείου.  Ο κ. Μπαμπινιώτης και η διοίκηση της Φ.Ε. έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση της δικαιοσύνης και δεν πειθάρχησαν στην αναστολή της μετάθεσης με αποτέλεσμα η εκπαιδευτικός να αναγκαστεί να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.

Αφού δεν εφαρμόστηκε όμως ο νόμος του κράτους, ήρθε η ώρα για την εφαρμογή του νόμου της ζούγκλας στα σχολεία της Φ.Ε. Χθες κοινοποιήθηκε στην εκπαιδευτικό η καταγγελία της σύμβασής της (συνημμένο 3). Ο κ. Μπαμπινιώτης υπερέβη, πλέον, κάθε όριο. Με αφορμή το ξήλωμα του Συντάγματος και το κουρέλιασμα της νομοθεσίας που επέβαλε ο κ. Αρβανιτόπουλος, καταστρατηγεί την εκπαιδευτική και την εργατική νομοθεσία και το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα, προβαίνοντας σε μια καταφανώς παράνομη ως καταχρηστική, για λόγους εκδικητικότητας, απόλυση και μάλιστα κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Η εκπαιδευτικός μας ενημέρωσε σήμερα ότι προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου και του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για τη μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης και της εκδικητικής καταγγελίας σύμβασής της από τη Φ.Ε.

Η Ομοσπονδία απέστειλε καταγγελία για το ζήτημα στον Υπουργό Παιδείας ζητώντας, επιτέλους, να παρέμβει για τις πρωτοφανείς αθλιότητες που λαμβάνουν χώρα στην ιδιωτική εκπαίδευση (συνημμένο 4).

Αύριο το πρωί τα Προεδρεία της ΟΙΕΛΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών των ισότιμων σχολείων θα συνεδριάσουν από κοινού προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στη νέα πρόκληση του κ.  Μπαμπινιώτη.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web