ΠΑΡΩΔΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥΠ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Σήμερα διεξάγεται συνεδρίαση του ΕΣΥΠ με καθυστέρηση 3 ετών. Ο ιδιαίτερα σημαντικός αυτός θεσμός που θα έπρεπε να λειτουργεί μόνιμα και διαρκώς, αναβιώνει φέτος, όχι για να αποτελέσει όχημα διαλόγου και συνεννόησης ανάμεσα στους κοινωνικούς φορείς,αλλά για να σημάνει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Υπουργού Παιδείας.
Η Ομοσπονδία έχει όλα αυτά τα χρόνια συμμετάσχει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο για την εκπαίδευση κι έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Παιδεία. Στην παρωδία διαλόγου όμως που στήνει ο Υπουργός με αφορμή το ΕΣΥΠ η ΟΙΕΛΕ αρνείται να λάβει μέρος, διότι:
  • ο Υπουργός Παιδείας έχει ούτως ή άλλως αποκλείσει την ΟΙΕΛΕ από το διάλογο , την ώρα που συνομιλεί συνεχώς με εκπροσώπους των εργοδοτών
  • ακόμη και στην εναρκτήρια ομιλία του για το ΕΣΥΠ ο κ. Λοβέρδος δεν αναφέρει καν την ΟΙΕΛΕ ανάμεσα στους θεσμικούς συνομιλητές του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  • αγνοεί όλες τις επισημάνσεις της Ομοσπονδίας για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και για τον κίνδυνο αλλοίωσης του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης λόγω της συνεχώς οξυνόμενης ανομίας και ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση
Αν πράγματι ο κ. Λοβέρδος επεδίωκε έναν έντιμο και ανοιχτό διάλογο, θα είχε ήδη ανταποκριθεί στις συνεχείς – εδώ και 6 μήνες – προσκλήσεις της Ομοσπονδίας με αφορμή σοβαρές παρανομίες των ιδιωτικών σχολείων που έχουν απασχολήσει ακόμη και κοινοτικούς θεσμούς, ιδίως για το ζήτημα της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών.
Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ θεωρεί, επομένως, ότι η συνεδρίαση του ΕΣΥΠ, την οποία ο Υπουργός Παιδείας επιδιώκει να παρουσιάσει ως εφαλτήριο συναίνεσης για την εκπαίδευση, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια προσχηματική διαδικασία που εξυπηρετεί απλώς επικοινωνιακές ανάγκες και γι’ αυτό ομόφωνα αποφάσισε τη μη συμμετοχή των εκπροσώπων της σ’ αυτήν.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web