ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ παρέθεσε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συνέντευξη τύπου για τις συνεχείς παραβιάσεις της νομοθεσίας σε ιδιωτικά σχολεία της Ηπείρου. Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν αποκαλυπτικά στοιχεία για συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής και για την αδράνεια των εποπτικών αρχών του Υ.ΠΑΙ.Θ. που συχνά κάλυπταν απροκάλυπτα τους παραβάτες. Μέρος των στοιχείων αυτών έχει ήδη κατατεθεί στην Ε.Ε. με σκοπό να καταδειχθεί ότι στην Ελλάδα τίθεται σοβαρό ζήτημα νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών από ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς και θέμα εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την πολιτεία.
Η ΟΙΕΛΕ είναι υποχρεωμένη να παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να καταγγέλλει δημόσια και στη δικαιοσύνη κάθε υπόθεση παραβίασης της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας, διότι πλήττεται το αγαθό της εκπαίδευσης και αδικούνται χιλιάδες μαθητές δημόσιων και νομίμως λειτουργούντων ιδιωτικών σχολείων.
Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ
Δείτε εδώ τα συνημμένα του Δελτίου Τύπου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web