Έκτακτη είδηση: στα χέρια της ΟΙΕΛΕ γνωμοδότηση του ΝΣΚ που ενισχύει τη θέση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Μόλις προ ολίγου έφθασε στην κατοχή της Ομοσπονδίας η 266/2014 γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η οποία εκδόθηκε μετά από αίτημα του Υπουργού Παιδείας, καθώς οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, μετά τις ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου, τελούσαν και εξακολουθούν να τελούν εν πλήρει συγχύσει για το τι ισχύει με τις προσλήψεις, τις απολύσεις και γενικά τον έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων.

Το περιεχόμενο της γνωμοδότησης αποτελεί κόλαφο για τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας καθώς ζητά ρητώς την εφαρμογή των συνταγματικών προβλέψεων για αυστηρή κρατική εποπτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, για να καταστεί οποιαδήποτε γνωμοδότηση του ΝΣΚ δεσμευτική και να εφαρμοστούν τα πορίσματά της, πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτή από τη διοίκηση, δηλ. στην περίπτωσή μας να την υπογράψει ο Υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ο κ. Λοβέρδος έχει στην κατοχή του τη γνωμοδότηση από τον Αύγουστο, αλλά δεν την υπογράφει, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή στον κ. Λοβέρδο με την οποία τον καλεί να υπογράψει τη γνωμοδότηση μέχρι την Τρίτη, σε διαφορετική περίπτωση θα τη δώσει στη δημοσιότητα και θα την κοινοποιήσει στα πολιτικά κόμματα και σε φορείς.
Οφείλουμε, τέλος, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι ακόμη κι αν εφαρμοστεί η γνωμοδότηση, δεν λύνεται το πρόβλημα της απορρύθμισης των εργασιακών μας σχέσεων και της ελλιπούς εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από την πολιτεία. Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί για να εξακολουθούν να υπάρχουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν ως φορείς δημόσιου αγαθού και να επανακτήσει ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός την ιδιότητα του λειτουργού της εκπαίδευσης. Η επιτυχία του αγώνα αυτού εξαρτάται αποκλειστικά από τη συμμετοχή όλων μας.  

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web