Η εγκύκλιος για την αναγνώριση της πλήρους προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαιδευση


Είναι, πλέον, οριστικό. Η μεγάλη και συστηματική προσπάθεια που έχουν καταβάλει τους τελευταίους μήνες οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ δικαιώθηκε. Σε εφαρμογή τροπολογίας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και για την οποία σας είχαμε ενημερώσει με σχετική ανάρτηση, εξεδόθη εγκύκλιος από το Υ.ΠΑΙ.Θ. (αναδημοσίευση από την εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos) προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την οποία για την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών (δηλ. τη βαθμολογική τους κατάταξη) προσμετράται το σύνολο της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Η εφαρμογή της τροπολογίας είναι ευεργετική για πολλούς συναδέλφους μας. Για παράδειγμα, εκπαιδευτικοί που εργάζονται σήμερα ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση και είχαν πολλά χρόνια υπηρεσίας στην ιδιωτική, τοποθετούνταν στο βαθμό ΣΤ’, καθώς δεν αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία τους για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Ανάλογο ήταν το πρόβλημα για ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που άλλαζαν ιδιωτικό σχολείο και αρκετά υπηρεσιακά συμβούλια δεν αναγνώριζαν την προηγούμενη προϋπηρεσία τους.
Ζητούμε από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να ελέγξουν το συντομότερο δυνατόν στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εάν εφαρμόζεται η εγκύκλιος και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας, σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται η οδηγία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web