Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει εκπαιδευτικό συντάκτη της εφ. Καθημερινή



Επί σειρά ετών ο Απόστολος Λακασάς, εκπαιδευτικός συντάκτης της Καθημερινής, έχει πρωταγωνιστήσει σε έναν πόλεμο εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Το τελευταίο, όμως, διάστημα έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Με αφορμή το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και τις ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά σχολεία φιλοξένησε σε πρόσφατο άρθρο του σε κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των ιδιοκτητών που επιδιώκουν τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων και το όργιο της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής στα παρασιτικά εσωτερικά φροντιστήρια. Παραβιάζοντας τη βασική αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που είναι η τήρηση ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε δύο πλευρές, ο κ. Λακασάς αγνόησε επιδεικτικά τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αρνούμενος να φιλοξενήσει τις δικές τους απόψεις.


Το σημερινό του δημοσίευμα με τίτλο «Κόντρα Μπαλτά-Κουράκη για την ιδιωτική εκπαίδευση», όμως, ξεφεύγει από κάθε όριο και διεκδικεί βραβείο γκεμπελικής προπαγάνδας. Αγνοώντας επιδεικτικά τις θέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τα ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως αυτές πρόσφατα και δια των υπεύθυνων Παιδείας των κομμάτων εκφράστηκαν, ανακάλυψε πιέσεις «κάποιων βουλευτών» των κομμάτων αυτών (τους οποίους, φυσικά, δεν κατονομάζει) για αλλαγή των διατάξεων. Μάλιστα εμφανίζει τους βουλευτές αυτούς να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την «μη επιβολή ρητρών μονιμότητας» για να αλλάξουν οι διατάξεις για τα εργασιακά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Θυμίζουμε ότι το ζήτημα των ρητρών μονιμότητας είναι βασική μνημονιακή προϋπόθεση για την απελευθέρωση των απολύσεων σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, περιέχεται στην περιβόητη ΠΥΣ 6/28-6-2012 την οποία είχαν σθεναρά αντικρούσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και για την οποία η ΓΣΕΕ έχει προσφύγει στο συνταγματικό δικαστήριο και σε διεθνείς θεσμούς. Κοντολογίς ο κ. Λακασάς ισχυρίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει την πιο σκληρή απαίτηση της τρόικα για τα εργασιακά στην ιδιωτική εκπαίδευση! Ο ισχυρισμός του κ. Λακασά αποτελεί πρωτοφανή συκοφαντία κατά των βουλευτών των κομμάτων της συμπολίτευσης και η ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε σχετικά τις Κ.Ο. των δύο κομμάτων.


Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα ομάδα επιχειρηματιών και πολιτικών με αιχμή του δόρατος ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και της επιβολής όρων ασύδοτης αγοράς στην Παιδεία. Δυστυχώς ο κ. Λακασάς αποδεικνύει ότι είναι εκ των επικεφαλής του συγκεκριμένου λόμπυ, συγγράφοντας μονομερή και συκοφαντικά άρθρα που περιέχουν εσκεμμένα επιλεκτικές όψεις ενός θέματος. Η ΟΙΕΛΕ, πέραν της καταγγελίας προς τις Κ.Ο. των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, κατήγγειλε τον εν λόγω στην ΕΣΗΕΑ για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στο ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στους Ανεξάρτητους Ελληνες

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στην ΕΣΗΕΑ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web