Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ - Παρά την παραφιλολογία, ρητές οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. απέναντι στους εργαζομένους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η δημοσίευση άρθρων «πίεσης», ή παραπληροφόρησης σχετικά με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τις διατάξεις για την  ιδιωτική εκπαίδευση. Ήταν, άλλωστε, αναμενόμενο οι επιχειρηματίες που δρουν στο χώρο της εκπαίδευσης να χρησιμοποιήσουν την οικονομική και πολιτική τους ισχύ, προκειμένου να μην αλλάξει η νομοθεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων που τους επέτρεπε να κακοποιούν το δημόσιο αγαθό της Παιδείας και να καταπατούν το Σύνταγμα της χώρας για ίδιον όφελος εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη κρατικής εποπτείας.
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους για να μην παραπληροφορούνται από τις φήμες που έντεχνα διασπείρονται, αφενός μεν  τις προεκλογικές εξαγγελίες των σημερινών κυβερνητικών κομμάτων, αφετέρου δε τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στη συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ.
Υπενθυμίζουμε τα σημαντικότερα σημεία των δεσμεύσεων:
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς: 
  • Εκτίμησε ότι η μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Εργασίας ήταν «παράξενη και παρανοϊκή» και τόνισε ότι όχι μόνο τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά όλοι οι φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης πρέπει να υπαχθούν στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας».
  • Δεσμεύτηκε για την επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, ώστε να υπάρξει συνολική εποπτεία του χώρου από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Σημείωσε ότι δεν είναι επιτρεπτή η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων ως φροντιστηρίων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Κουράκης:
  • Τόνισε ότι  άμεση προτεραιότητα  της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι η εφαρμογή του προβλέψεων του Συντάγματος για εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το κράτος.
  • Δεσμεύτηκε ότι ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός οφείλει να ανακτήσει τα εργασιακά του δικαιώματα, διότι έτσι διασφαλίζεται η αυτονομία του παιδαγωγικού του έργου και το δημόσιο συμφέρον.

Συνιστούμε σε όλους τους συναδέλφους ψυχραιμία. Θεωρούμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. θα τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις της, καθώς η υλοποίησή τους δεν ωφελεί μια συντεχνιακή ομάδα (όπως συνέβαινε με την υλοποίηση των πολιτικών των προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας, από τις οποίες κέρδιζαν μόνο οι εργοδότες), αλλά τη συνταγματική νομιμότητα και το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web