Παρεμβάσεις της ΟΙΕΛΕ στο ΥΠΠΕΘ για φλέγοντα θέματα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας θα έχουν τα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία την επόμενη χρονιά μετά τις τελευταίες εξελίξεις εάν δεν παρέμβει άμεσα το ΥΠΠΕΘ.
Με βάση την πρόσφατη Υ.Α. για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων (6ωρο βασικό πρόγραμμα έως τις 13:15, ολοήμερο έως τις 16:00) είναι αναγκαίο να υπάρξει δράση από την πλευρά του Υπουργείου ώστε να μην περιοριστεί η δυνατότητα των ιδιωτικών σχολείων να λειτουργούν με εγκεκριμένες από το ΥΠΠΕΘ παρεκκλίσεις.
Η ΟΙΕΛΕ παρενέβη με επιστολή της στην Γεν. Δ/ντρια Σπουδών κ. Μπάρλα (πατήστε εδώ).
Θεωρούμε πως η ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση ψήφιση του «άρθρου 40» για την ιδιωτική εκπαίδευση το οποίο δίνει λύση, μεταξύ άλλων, και σε αυτό το πρόβλημα. Ο ΣΙΕΙΕ βέβαια διαφωνεί καθώς προκρίνει τη συνέχιση του καθεστώτος μαύρης και απλήρωτης εργασίας στις επιπλέον δράσεις των ιδιωτικών σχολείων.
Σοβαρό πρόβλημα έχει επίσης δημιουργηθεί από την κατάργηση της απαλλαγής των υπευθύνων εργαστηρίου πληροφορικής και φυσικών επιστημών από 3 ώρες του διδακτικού τους ωραρίου. Είναι βέβαιο ότι εάν αυτό ισχύσει θα προκαλέσει, πέραν της υποβάθμισης της διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών, και ζητήματα συμπλήρωσης ωραρίου σε συναδέλφους στα ιδιωτικά σχολεία. Με επιστολή της στην κ. Μπάρλα (πατήστε εδώ), η ΟΙΕΛΕ ζητεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μέσω της τροποποίησης της Υ.Α. Κουράκη στο σημείο αυτό

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web