ΔΕΝ ΒΑΦΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!!!

ΔΕΝ ΒΑΦΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!!!ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Απίστευτες καταγγελίες για ιδιωτικό σχολείο και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κατατέθηκαν σήμερα στην ΟΙΕΛΕ. Από e-mails της διεύθυνσης του σχολείου NeueSchuleAthenστην Ηλιούπολη προς τους εκπαιδευτικούς προκύπτουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, απαράδεκτες εκφράσεις και προσβολές και ταυτόχρονα διατυπώνονται έμμεσες απειλές ότι, αν δεν πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες «απαιτήσεις» του σχολείου, σύντομα θα έλθει η απόλυση.
Και οι απολύσεις ήλθαν.

Γιατί;
Επειδή (μεταξύ πολλών άλλων…) οι εκπαιδευτικοί:
Αρνήθηκαν να …βάψουν το σχολείο (!)
Αρνήθηκαν να προσέλθουν για έξτρα δουλειά το Σαββατοκύριακο
Εξέφραζαν τη γνώμη τους για το απίστευτα πιεστικό και παράλογο πρόγραμμα που επέβαλε η διεύθυνση.
Εξέφρασαν αντίρρηση για εκδρομή του σχολείου στη θάλασσα λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας (και επειδή αρνήθηκαν να φορέσουν …μαγιώ!)
Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου είναι διαφορετικό από το επίσημο που κατέθετε η NeueSchuleAthenστη Διεύθυνση ΠΕ Α’ Αθήνας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα πιθανόν να απασχολούνται στο εν λόγω σχολείο εκπαιδευτικοί χωρίς διοριστήριο.
Όταν τέτοιου είδους συνθήκες (μαύρη εργασία, απειλές, προσβολές, καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος) συμβαίνουν σε ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σχολείο, εύκολα φαντάζεται κανείς το ευρύτερο τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση. Κάθε άλλο σχόλιο, μπροστά στον «πλούτο» των αποδεικτικών στοιχείων που κατέθεσαν σήμερα στην Ομοσπονδία οι εκπαιδευτικοί (και που επιφυλασσόμαστε να δημοσιοποιήσουμε στο σύνολό τους), είναι περιττό.
Δείτε εδώ ενδεικτικό απόσπασμα από την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Δ/νσης του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web