ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ «ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ»; 80% των Ιδιωτικών Σχολείων με σοβαρές παρανομίες, σύμφωνα με άρθρο-βόμβα της ΕΦ.ΣΥΝ


 Αυτοί που με θράσος αυτοαποκαλούνται «πρωταθλητές της νομιμότητας» και καθυβρίζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ως «ανίκανους» και «ρεμπεσκέδες» σήμερα καταπίνουν τη γλώσσα τους. 
Άρθρο-βόμβα της σημερινής Εφ.Συν. που επικαλείται έγκυρα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι το 80% των ιδιωτικών σχολείων που έχουν ελεγχθεί τον τελευταίο χρόνο από αρμόδιες αρχές της πολιτείας έχουν σοβαρότατες κτηριακές παρανομίες. Στα σχολεία με τις πιο βαριές παρανομίες (λειτουργούντα χωρίς καν άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, με αδήλωτες αίθουσες διδασκαλίας, με πολεοδομικές αυθαιρεσίες) φιγουράρουν τρανταχτά ονόματα εκπαιδευτηρίων της ελίτ. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην κομπίνα με τα 40 σχολεία που εκμεταλλεύτηκαν χαριστική ρύθμιση του τότε Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου για να ιδρύσουν δήθεν «νέα» σχολεία, μηδενίζοντας έτσι όλες τις οφειλές τους σε κράτος και εργαζόμενους.

Όλα αυτά βέβαια δεν μας προξενούν καμία έκπληξη. Η ΟΙΕΛΕ εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και επειδή πολλοί από εσάς αναρωτηθήκατε για ποιο λόγο υπάρχουν το τελευταίο διάστημα ακραία δημοσιεύματα εναντίον της Ομοσπονδίας ή ύβρεις και απειλές εναντίον των εκπροσώπων της από δημόσια πρόσωπα πολύ κοντά στους σχολάρχες, σήμερα ήρθε η εκκωφαντική απάντηση. Ορισμένοι έτρεμαν τους εποπτικούς ελέγχους της πολιτείας. Γι΄ αυτό άλλωστε δίνουν λυσσαλέα μάχη να καταργηθεί κάθε είδους εποπτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση (με το γελοίο πρόσχημα της «σοβιετοποίησης»), για να συνεχίζεται αιωνίως το πάρτι της ασυδοσίας.
Διαβάστε το άρθρο της Εφ. Συν. εδώ

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web