ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση μέσω γραπτής δήλωσης πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Υπουργός Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εργασίας Απ. Κακλαμάνης, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει στη δήλωσή του πως παρακολούθησε το δημόσιο διάλογο για τη νομοθετική ρύθμιση, άκουσε τα επιχειρήματα των δύο πλευρών και ζητά να υπερψηφιστεί η ρύθμιση στη Βουλή, καθώς κατά τη γνώμη του κινείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων των κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ., των οποίων είχε την ευθύνη εφαρμογής.
Εκτιμά πως η κατάργηση των ρυθμίσεων αυτών τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ έχει βλάψει σοβαρά την παρεχόμενη ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, τους γονείς, οι οποίοι με θυσίες στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, και έχει τορπιλίσει την εργασιακή ειρήνη. Δηλώνει, τέλος, πως θα πρέπει στη ρύθμιση να υπάρξει πρόνοια για τους αδίκως απολυθέντες εκπαιδευτικούς και να εξεταστεί η υπόθεσή τους από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, επειδή, όπως επισημαίνει, «τόσο τα ιδιωτικά, όσο και τα δημόσια σχολεία, πρέπει να λειτουργούν με ενιαίους κανόνες, υπό τον έλεγχο των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας».
Διαβάστε εδώ τη δήλωση του Απόστολου Κακλαμάνη

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web