ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.ΡΗΓΑ: ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΙΔ.ΕΚΠ. ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα και την ΥΠΕΥΘΥΝΗ του Τμήματος Παιδείας του κόμματος κα Ε. Καλαμαρά.
Στη συνάντηση τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει σημαντική προετοιμασία για την επόμενη μέρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης μετά την ψήφιση του νόμου. Επειδή τα προβλήματα νομιμότητας είναι πάρα πολλά, θα πρέπει να ενταθεί ο εποπτικός έλεγχος της πολιτείας. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η πρόταση του κόμματος προς το Υπουργείο Παιδείας είναι η επανίδρυση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας και η στελέχωση των αρμόδιων εποπτικών αρχών με επαρκές προσωπικό, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος στο χώρο.
Επιβεβαιώθηκε από τη συζήτηση ότι κύριο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προστασία του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού αγαθού και η αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web