Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ αποκάλυψε την υπόγεια σχέση διαπλοκής ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους σχολάρχες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ –ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΡΤ
photo_sieie

Στη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός αποκάλυψε με αναλυτικά στοιχεία την υπόγεια σχέση ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους σχολάρχες, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι της τρόικα να παρεμποδίζουν εδώ και μήνες την ψήφιση της ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι ο πατέρας του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Wes McGrew υπήρξε επί 25 έτη Πρόεδρος ενός εκ των μεγαλύτερων ιδιωτικών σχολείων της χώρας, του «Κολλεγίου Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, και εν συνεχεία θήτευσε ως Συνδιευθυντής στο Κολλέγιο Αθηνών (ο ίδιος ο κ. McGrew είναι απόφοιτος του Pinewood, θυγατρικού σχολείου του Ανατόλια).
Διόλου τυχαίο, επομένως, ότι σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν τα τελευταία δύο έτη με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και των «θεσμών», ο κ. MvGrew, ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ήταν ο μόνος που υπήρξε πεισματικά κάθετος προκειμένου να μην υπάρξει καμιά απολύτως αλλαγή στο ισχύον καθεστώς ασυδοσίας και απορρύθμισης που ισχύει για την ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. McGrew τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει την κατάργηση των ρυθμίσεων Αρβανιτόπουλου, οι οποίες προέβλεπαν την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία και της απελευθέρωσης των αναιτιολόγητων απολύσεων. Τα στοιχεία του κ. Mc Grew ήταν εξαιρετικά λεπτομερή, προκαλώντας έκπληξη στους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας που αναρωτιούνταν πώς ήταν δυνατόν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα να γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες για το ισχύον καθεστώς της ιδιωτική εκπαίδευσης στη χώρα μας. Επίσης, αν και τον συνόδευε η φήμη του «διαλλακτικού» και του «μετριοπαθούς» σε σχέση με τον προκάτοχό του Bob Traa, στο συγκεκριμένο θέμα (της ιδιωτικής εκπαίδευσης) έθετε συνεχώς βέτο, αρνούμενος να συζητήσει οποιαδήποτε αλλαγή πρότειναν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας.
Είναι ολοφάνερο, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ότι οι σχολάρχες αξιοποίησαν στο έπακρο την ισχυρή διασύνδεσή τους με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, ώστε να μην προωθηθούν προς ψήφιση ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση που επαναφέρουν έστω στοιχειωδώς τη συνταγματική νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το ίδιο, άλλωστε, είχαν πράξει και με έναν άλλο εκπρόσωπο του Ταμείου στην Ελλάδα, τον κ. Nico Hobdari, με τον οποίο είχαν τακτικότατη επαφή. Μέσω της διαπλοκής ΔΝΤ-σχολαρχών συντηρείται μέχρι στιγμής το πλέον χυδαίο καθεστώς εκπαιδευτικής απορρύθμισης στην Ε.Ε. (με την εξαίρεση της Πορτογαλίας) που έχει ως κύρια γνωρίσματα την έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών, τη μαύρη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε στην Επιτροπή πως τα δύο δημοτικά του Κολλεγίου Ανατόλια έχουν προβεί σε σοβαρότατες παραβιάσεις της νομοθεσίας και μάλιστα έχει ζητηθεί, από τις επίσημες αρχές της Πολιτείας, η ανάκληση της άδειάς τους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα θα δημοσιευτούν μέσα στην εβδομάδα.
Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Μάχης Νικολάρα στην ΕΡΤ για τη ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση με το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ εδώ (δείτε από το 23:22-26:46 του βίντεο)

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web