ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! – ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ., ΚΚΕ ΟΧΙ Η Ν.Δ. , ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ


ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! – ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ., ΚΚΕ ΟΧΙ Η Ν.Δ. , ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
Η κυβερνητική πλευρά (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.) ομόφωνα προτείνει την αντικατάσταση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου από το άρθρο 28 του Σχεδίου Νόμου για την Ελληνομάθεια. Το συγκεκριμένο άρθρο καθώς και η τροπολογία για τα φροντιστήρια υπερψηφίστηκε  σήμερα  και από το ΚΚΕ. Όχι από τη Ν.Δ. και επιφυλάσσονται τα υπόλοιπα κόμματα.
Από εκεί και πέρα όλα τα κόμματα, ακόμη και η ΝΔ που εμφανίζεται κάθετη εναντίον της νέας ρύθμισης, έχουν συμφωνήσει ότι η ρύθμιση Αρβανιτόπουλου πρέπει να αντικατασταθεί.
Το Ποτάμι μέσω του εκπροσώπου του Γιώργου Μαυρωτά ανακοίνωσε πως προτείνει η μία απόλυση ανά έτος που προέβλεπε προηγούμενη ρύθμιση να είναι αιτιολογημένη και να ελέγχεται ως προς τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητά της από Ανεξάρτητη Αρχή.
Το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ σε διαπαραταξιακή σύνθεση θα συζητήσει τις εξελίξεις και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες ενέργειές του.
Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει τελικά διακομματική συναίνεση ώστε να αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα, να επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη και οι ακραίες φωνές να απομονωθούν.
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η νομοθετική παρέμβαση Αρβανιτόπουλου επί της ουσίας κατάργησε την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, τη μετέφερε στο Υπουργείο Εργασίας και ισοπέδωσε τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Με την Παράγραφο Ζ  του Άρθρου Πρώτου του Κεφαλαίου Α του Ν.4254/2014 επιβάλλονταν οι ελεύθερες και αναιτιολόγητες απολύσεις, χωρίς όριο και έλεγχο από την Πολιτεία, ακόμα και στη μέση του διδακτικού έτους. Δεκάδες συνάδελφοι που είχαν διεκδικήσει δεδουλευμένες αποδοχές ή είχαν καταγγείλει παρανομίες στα σχολεία τους βρέθηκαν στο δρόμο μετά από εκδικητικές καταγγελίες σύμβασης. Πολλοί ακόμη με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας βρέθηκαν στο δρόμο, όχι λόγω της απόδοσής τους, αλλά για τη «μείωση του εργασιακού κόστους».
Η έλλειψη εποπτείας έχει οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις. Το Υπουργείο Παιδείας και οι υπηρεσίες του δεν γνωρίζουν καν ποιοι υπηρετούν στα ιδιωτικά σχολεία, διότι ο έλεγχος επί των απολύσεων και των αντικαταστάσεων των απολυμένων ήταν αδύνατος.
Επιπλέον, οξύνθηκαν ανομίες που ήταν συγκρατημένες, λόγω του ότι η σχετική σταθερότητα των εργασιακών σχέσεων πριν από το 2010 έδινε τη δυνατότητα στους συναδέλφους μας να καταγγέλλουν ελεύθερα περιστατικά παρανομιών. Πλαστογράφηση βαθμολογιών, νόθευση εξετάσεων, παραχάραξη ωρολόγιων προγραμμάτων, υπογραφή παράνομων τίτλων, κτηριακές παρανομίες και μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων οξύνθηκαν την τελευταία πενταετία θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το ευαίσθητο αγαθό της εκπαίδευσης, όσο και την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων.
Επιτέλους, ο Εφιάλτης Αρβανιτόπουλου πετιέται εκεί που του αρμόζει, στην άβυσσο της λήθης. Ήρθε η ώρα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να ξαναγίνουν σχολεία, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Παιδείας και ο συνάδελφος να μπορεί να ξανασταθεί με αξιοπρέπεια μπροστά στους μαθητές του.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web