Επαναπρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών του σχολείου της Μητρόπολης Πειραιά ύστερα από απόφαση του ΚΥΣΠΕ που έκρινε καταχρηστικές τις καταγγελίες σύμβασης – Συνάντηση ΟΙΕΛΕ με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ


Επιτέλους, εφαρμογή της συνταγματικής νομιμότητας και του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευσης 4415/2016. Το ΚΥΣΠΕ έκρινε παράνομες ως καταχρηστικές τις καταγγελίες σύμβασης δύο εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Οι συνάδελφοι αναλαμβάνουν και πάλι από Δευτέρα τα διδακτικά τους καθήκοντα.
Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συνάντησε το Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά από πρόσκλησή του. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το σχολείο της Μητρόπολης. Παρουσία των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ ο κ. Σεραφείμ ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τη λειτουργία του σχολείου και αφενός μεν συμφώνησε ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί, αφετέρου δε δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν άμεσα τα αναδρομικά των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, τόνισε τη βούλησή του το Εκπαιδευτήριο της Μητρόπολης, το μοναδικό σχολείο της εκκλησίας,  να λειτουργήσει ως πρότυπο νομιμότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web